keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Maku Weizenbock

Maku Weizenbock
  • Tyyli: Weizenbock
  • Alk.%: 7,6
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Maku Brewingin toiveita herättelevä Weizenbock tuli Alkon valikoimiin loppuvuodesta. Tyylilaji sattuu olemaan itselleni varsin mieluisa, joskin terävin kärki on osoittautunut yllättävän kapeaksi Aventinuksen ja Prykmestar Wehnäbockin dominoidessa ostoskorini sisältöä (osin toki melko ylivertaisen saatavuutensakin ansiosta). Saksan laajaa vahvojen weizeneiden tarjontaa tulee toki tarkasteltua tasaisesti pitkin vuotta, mutta perusvarmoista haastajista harvasta on tullut omaa suosikkia. Ja jos sitten on kunnolla kolahtanut, on oluen uudelleen hankkiminen osoittautunut harmillisen hankalaksi. Näin kävi esimerkiksi laatupanimo Riegelen Augustuksen kohdalla. Alkosta löytyy myös usein itseltäni unohtuva Weihenstephaner Vitus sekä hekumallinen tapviitonen, jota en runsaan aromaattisena hopweizenina tähän sarjaan sinällään laske.

Tuusulan vastaus lajin kotoperäiseen tarjontaan on pakattu verrokkejaan pienempään pullokokoon, mikä ainakin itseäni aina hieman häiritsee vehnäoluiden kohdalla. Makuasioitahan nämä toki ovat, eikä se pullokoko hyvän oluen kohdalla usein kynnyskysymykseksi nouse. Maku Weizenbock ryhdikkäästi 7,6-prosenttinen, Magnumilla ja Traditionilla humaloitu kokonaisuus, joka ei tällä kertaa Prykmestar Wehnäbockin asemaa onnistunut uhkaamaan.

Maku Weizenbock
Melko tumma, ruskea olut keskirunsaalla vaahdolla. Tuoksu on liköörimäisen tumman banaaninen, karamellinen ja kuivan mausteinen. Vienoa suklaata, kevyttä paahdetta. Pääosin pehmyt, voimakas ja monipuolinen.

Maku ei osu tuoksun tavoin maaliinsa. Kypsän banaanimaisen hedelmäisyyden, karamellisen, kevyen paahtuneen maltaisuuden takaa nousee voimakas, mausteisen kuivuuden, kohtalaisen, katkeruuteen sotkeentuvan happamuuden sekamelska, joka läsnäolollaan kadottaa oluesta makujen syvyyden ja kaivatun jyhkeähkön suutuntuman. Jälkimaussa jotain salmiakkia muistuttavaa, turhan yksioikoista ja karua tunnelmaa. Hiilihapotkin potkivat aika kovaa. Lieneekö ihan sitä mitä on luvattu? Tuoksu lupaili hyvää, maun kompuroidessa ikävästi lupaavan alun jälkeen. Vähän tasapainoton kokonaiskuva.

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti