perjantai 13. tammikuuta 2017

Buxton / Omnipollo Lemon Meringue Ice Cream Pie

Buxton / Omnipollo Lemon Meringue Ice Cream Pie
  • Tyyli: Hedelmäolut (Sour)
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: Buxton, Buxton, Englanti / Omnipollo, Tukholma, Ruotsi

”Jahas, torttu (ei se leivos)”, totesin aiemmin syksyllä kun Buxtonin ja Omnipollon uuden jälkiruokaolutsarjanpullojen havainnekuvat näin. Vastaturautettua pehmistähän tuo kuva melko varmasti esittää, tai ainakin jonkinlaista symbolista jälkiruokavertauskuvaa joka tapauksessa kyseen ollessa "ice cream" termitetyistä, laktoosilla ryyditetyistä jälkiruokaoluista. Jälkiruokaoluella tarkoitan tässä kohtaa siis jälkiruokien makuisia oluita (Vanilla Ice Cream-, Rocky Road Ice Cream-, Texas Pecan Ice Cream- ja Lemon Meringue Ice Cream Pie), en niinkään jälkiruokien seurana yleensä nautittavia oluita. Olutnelikon saatavuus näkyy vaihtelevan verkkokaupoissa melko paljon ja itse sain ongittua käsiini niistä ehkä sen vähiten kiinnostavan, Lemon Meringue Ice Cream Pien. Olutravintoloissa tarjonta näkyy ainakin toistaiseksi olevan vähän tasaisempaa eli kannattaa piipahtaa kantapaikassa mikäli koko sortimentti kiinnostaa.

Omnipollo on aiemmin onnistunut mykistyttävän hienosti jäljittelemään eri jälkiruokien makumaailmoja oluissaan, mikä tietysti antoi olettaa tahdin jatkuvan myös tämän oluen kohdalla. Se hitusen jopa hirvitti, sillä marenkitorttu ei kauniisti ilmaistuna mahdu jälkiruokasuosikkieni TOP100-listalle. Sitruunamehun läsnäolo ei odotuksiani varsinaisesta onnistunut lisäämään ja sen vaikutus yhdistettynä kattilahapatetun oluen happaman marenkiseen imelyyteen osoittautuikin melkoisen vaikeasti kiivettäväksi vuoreksi allekirjoittaneelle. Jossain luki ”Perfect, like lemon meringue ice cream pie” ja, ah, siinäpä lause, jonka käyttö vertauskuvana ei itselleni kovin positiivista kaikua mieleen tuo. Rungosta löytyy ohran lisäksi kauraa ja vehnää.

Ennakko-olettamukset olivat siis vahvat, mutta käsi sydämellä vakuutan, ettei tämä sokkonakaan varmastikaan mitään nannaa olisi tehnyt. Ehtivälle ja leikittelevälle panimolle satunnaiset hudit ovat toki selviö, eikä siinä mitään. Nyt sellainen osui Omnipollon kohdalle. Voin olla mielipiteeni kanssa toki yksin, sillä ainakin Ardelle näkyi maistuvan ja Ratebeerissäkin on arvostuslukemat melko tapissa 96/99.

Buxton / Omnipollo Lemon Meringue Ice Cream Pie
Buxton / Omnipollo Lemon Meringue Ice Cream Pie
Samea, vaaleankeltainen ja melko niukkavaahtoinen olut. Tuoksu on vahvan sitruksinen, melko terävän äitelän marenkinen, hieman jopa epämiellyttävään intensiivisyytensä vuoksi kääntyvä. Paljon piilevää, jälkiruokaesanssista makeutta, joka yhdistettynä sitruunan happamuuteen on kombo, joka jää yleensäkin vähän mielen päälle pyörimään. Epävarmoin ottein siis makustelemaan…

Maussa edelleen vahvaa sitrusta hedelmän koko komeudessa, kevyempää ananas-mangomaista hedelmää, kirpeää omenaa, taas todella intensiivistä ja tiiviiksi pakattua makeutta, joka tuo mieleen muoviin käärityn, käymään alkaneen hapanhedelmäkorin tai vahvan esanssisen, happaman makean jälkiruoan. Sitruksen happamuutta ja nimenmukaista marenkia ipaisan trooppisessa paketissa. Ei oikein uppoa. Etiketin kuvan luoma mielikuva on odotusteni kanssa aika hyvin yhteenosuva... Ajan myötä tarina selkeytyy, mutta ei tämä järin mieltäylentävä kokemus ole.

Tuomio: Sitrusmainen, happaman imelän jälkiruoan terästämä olut, jonka sijasta tilaisin vaikka ihan vaan kahvin.

Pisteet: 23/50

2 kommenttia:

  1. Nää kaikki Ice Cream -oluethan tuli juuri hetki sitten Harry'sin valikoimiin.

    VastaaPoista