perjantai 27. tammikuuta 2017

Rekola / Hiisi Kaksi Kotia Ruusuhippi Belgian Ale

Syksyn uusi tuttavuus tuo loppukesän tunnun myös talven keskelle.
  • Tyyli: Belgian Ale
  • Alk.%: 6,3
  • Panimot: Rekolan Panimo, Fiskars, Suomi / HIISI, Jyväskylä, Suomi

Rekolan Kaffe Stout innoitti ottamaan uusintatarkasteluun syksyisen Ruusuhipin tunnelmat. Loppukesän kuulaassa illassa nautittu, belgihenkinen ruusunmarja-ale toimi mainiosti ja oli uusintamaistossa myös joulunpyhinä aiemman arvion paikkansapitävyyden testaamiseksi. Ja ihan muutenkin. 

Olut on jatkumoa aivan jyväskyläläisen HIISI-panimon alkuajoista lähtöisin olevalle Rekolan ja HIISIn Kaksi Kotia –saagalle. Muutama kaksikotinen kikkailu onkin tullut matkan varrella maistettua, joskin ehkä se kaikkein kutkuttavin, eli Vailla Humalaa –yrttisour antaa vielä etsityttää itseään. Se onneksi näistä kollaboraatio-oluista ainoa, joka on määrä pitää enemmän tai vähemmän jatkuvassa tuotannossa. Toivoa siis on.

Ruusuhippi on tosiaan maustettu ruusunmarjoilla (rose hip) ja kääntyy hieman happaman napakkana belginä saisoneiden suuntaan. Olut on valmistettu Fiskarsissa Rekolan tykönä, joten pullokoko on tuttu puolilitrainen. Brettatuunattu versio tästä olisi nannaa... Nimeksi sopisi mainiosti Bon Jovin tahtiin istuva Brett of Roses.

Rekola / Hiisi Kaksi Kotia Ruusuhippi Belgian Ale
Punertavan oranssi, hieman ruskea ja niukkavaahtoinen olut. Kevyen hapan tuoksu henkii punertavaa marjaisuutta hyvinkin osuvasti läheisen pyörätien vartta kansoittavan ruusupensasrivistön hengessä. Vienoa, raparperisen vivahteikasta makeutta, belgihiivaista mausteisuutta, kevyttä nahkeutta ja sellaista syksyn tunnelmaa.

Maultaan tasapainoinen, odotettua vähemmän hapan ja mukavan monisyinen. Ruusunmarja pääsee hyvin esiin ja pelaa hyvin yhteen belgimausteisuuden kanssa. Maanläheinen, syksyisen kostea tunnelma henkii raparperiä, pihaa rajaavan marja-aronia-aidan lehtien havinaa, hitusen makeaa maltaisuutta sekä kevyttä nahkeutta. Varsin miellyttävä, loppusyksyn tunnelmaa erittäin hyvin istuva kokonaisuus.

Tuomio: Ruusunmarjaa ja syksyn tunnelmaa hienosti esittelevä olut.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti