keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Stigbergets West Coast IPA

Stigbergets West Coast IPA

Aiemmin vermonthenkisellä Beer Week IPAllaan hurmanneen Stigbergetsin toinen tuttavuus tarjoilee tutumpaa iistkoustia. Ratebeerissä varsin korkealle arvostettu (98/98) West Coast IPA esittelee eittämättä pätevää tekemistä göteborgilaispanimon suunnalta, mutta pakkohan se on todeta, ettei tällä Beer Weekkiä haasteta. Cascade, Citra ja Columbus kuitenkin varmistavat, ettei nautinto jää vain haaveeksi ja on varsin helppo ymmärtää, miksi panimon tuotteilla on niin kova kysyntä. Lukemani mukaan vain kaksi prosenttia panimon oluttuotannosta jää nautittavaksi Göteborgin kaduille imun muualle ollessa vahva.

Verkkokaupat myyvät harmillisesti eioota kolmannen vallan kehutun oluen eli Top 50 IPA –listoille kivunneen Amazing Hazen kohdalla, mutta pakkohan tuo on testiin yrittää hankkia. Vakuuttavaa menoa länsinaapuristamme jälleen kerran.

Stigbergets West Coast IPA

Utuinen, keskikeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu sitruksinen, trooppisen hedelmäinen ja havuinen. Miellyttävä, suoraviivainen ja selkeä ollen samalla runsas ja pirteä. Hyvältä vaikuttaa.

Maultaan vahvan greippinen, hennomman trooppinen, taustoiltaan ehkä hieman havuinen. Vaalea mallaspohja pysyttelee piilossa, tyytyen tukemaan ja tasapainottamaan humalan valtaamaa näyttämöä. Lopussa mukavaa puristusta greipinkuorisen happamuuden siivittäessä jälkimaun pitkään liukuun. Helposti juotava, pureva ja runsasmakuinen, hyvin koossa pysyvä IPA. 

Ei vedä vertoja ensinmaistetulle Gbg Beer Week 2016:lle, mutta vakuuttavaa jälkeä ruotsalaispanimo IPA-rintamalla tuntuu tekevän. West Coast IPA on Beer Weekiä puhtaammin greippisyyteen nojaava ja yksinkertaisempi kokonaisuus.

Tuomio: Perhanan hyvin toimiva, selkeäpiirteinen IPA.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti