keskiviikko 15. tammikuuta 2020

MallasSepät Humala - Simcoe Centennial

MallasSepät Humala - Simcoe Centennial
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: MallasSepät, Naantali, Suomi
Naantalilaisten Eeppinen IPA tyhjensi makuhermojen palkintopöytää siinä määrin, että odotukset panimon muunkin tuotannon suhteen kohosivat rakentinlailla. Osasyy vaikutukseen on toki kovilla kehuillakin, mitä panimon juomatuotteiden osalta on saanut ajan mittaan kuulla. Toisena Lahden omatuontina minulla oli niinikään rehtiin humalointiin luottavan tyylisuunnan edustaja eli MallasSeppien humalalajikkeiden moninaisuutta esittelevän Humala-sarjan ensimmäinen olut – Simcoella ja Centennialilla humaloitu IPA.

Varsin on pätevänoloinen tämä kahden tuotteen mittainen tutustumisretki ollut. Toivotaan, että levikkiä saadaan myös tänne Jyväskylään saakka. Muutama olut näkyy kyllä Alkonkin kautta olevan tilattavana, joten eiköhän tässä vielä päästä testejä hyvillä mielin jatkamaan. Enshätään maistetusta kaksikosta eeppinen NEIPA veti hieman pidemmän korren, mutta ei tarvitse kyllä tämän nyt IPA-lasilaboratoriossa olevankaan esitystään hävetä. Hyvin suunmukainen ja toimiva IPA.
Mallasseppien Humala on oluiden sarja, joka esittelee niin perinteisiä kuin uusia humalalajikkeita. Kädessäsi on Simcoe Centennial versio, joka on sarjassaan ensimmäinen. Simcoen hedelmäisyys sekä havuisuus yhdistyy täydellisesti Centennialin sitruksiseen raikkauteen.
MallasSepät Humala - Simcoe Centennial
Melko samea, vaaleahkonkeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on sitrushedelmäinen, hieman havuinen ja raikas. Toimii hyvin.

Maku on niinikään hyvä. Se on varsin aromirikas, mutta myös lopussa hyvää napakkuutta omaava. Sitrusta, tuoretta, mutta suussa sulavaa havukkoa, pehmeää trooppisuutta ja lopussa greippisempää rutistusta. Huh kun on hyvää! Naantalilaisten erittäin hieno sarja jatkuu.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti