sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Waahto Brewery Stout Coffee

Waahto Brewery Stout Coffee
Väriltään sysimusta Stout on maustettu vastajauhetuilla kahvipavuilla. Suutuntuma on täyteläinen ja kuivan paahteinen. Oluen balanssissa oleva pehmeä kahvin aromi pääsee oikeuksiinsa oluen lämmetessä.
Tallinnaan matkaavalta Eckerön paatilta omatuontina raahattu kahvistout jatkaa hienosti toimivien kahvioluiden sarjaa. 7,4-prosenttinen, Löfsbergin paahtamilla Mountain High -pavuilla maustettu savonlinnalainen jopa ylitti sille asetetut odotukset ennakkoluulottomalla ja runsaalla esiintymisellään.

Stout Kahvinakin näemmä tunnettu olut on humaloitu (EBU 33) Northern Brewerillä ja Nelson Sauvingilla. Sen rungosta löytyy Pilsner-, Choco- ja Münich -maltaita sekä mallastettua vehnää ja mallastamatonta, paahdettua ohraa. Varsin mainio kokonaisuus, jota olisi pitänyt raahata mukanaan vähän useampikin pullo.

Waahto Brewery Stout Coffee
Hyvin mustana ja tuhdinkin näköisenä lasiin tippuva olut vakuuttaa kauneudellaan. Ruskea vaahtokerros kruunaa näyn oivallisesti. Tuoksu on hyvin paahteentäyteinen. Tumma, paahtunut mallas pariutuu kauniisti vastakeitetyn espresson suklaiseen aromiin. Syvä, runsas ja tummanpuhuva tuoksu enteilee pelkästään hyvää.

Maku vastaa tuoksun kutsuun. Kahvipaahteinen teema jatkuu. Kahvipapujen ihanaisen paahtuneen suklainen väritys viettelee, paahtunut ja kohtalaisen jämäkkä mallasrunko tukee ja samettinen suutuntuma viimeistelee kokonaisuuden. Jälkimaussa on odotetusti paahdetta, kohtalaista katkeroa ja lakritsin sekä paahtuneen siirapin tiivistä yhteenliittymää. Todella hyvää kahvistouttia!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti