sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Mallaskosken Craft Pils

Mallaskosken Craft Pils
Mallaskosken taannoinen näytepaketti esitteli perustuotteiden uudistunutta ilmettä. Panimon Saphirilla, Magnumilla ja Perlellä humaloitu Craft Pils on vuosien mittaan tullut vastaan parillakin eri nimellä, joista Valioluokka Pilsin kokemukset on kirjailtu blogiin vuosia sitten. Vahvuutta on tänä päivänä hieman tuota aikaa enemmän, mutta edelleen varsin hyvästä ja varmaotteisesta Pils-näkemyksestä puhutaan. Ei valittamista tässä kohtaa. Ihmetyttää vain, miksi koskelaisilla on niin kova tarve uudistaa ulkoasua ja tuotenimiä niinkin usein... Melko nopealta se tahti ainakin näin äkkiseltään tuntuu.
Mallaskoski Craft Pils on puhdaspiirteinen pils. Se valmistetaan panimon omalla perinteikkäällä reseptillä, perinnehiivakantaa käyttäen. Pilsin maku rakentuu Saphir- ja Perle-humalien raikkaasta puraisusta, yhdistettynä̈ täyteläiseen mallaspohjaan.
Mallaskosken Craft Pils
Kirkkaanlainen, vaalea ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on aluksi yllättävän peruslagermainen. Viitaten vähän bulkimpaan tavaraan. Korjausliike on kuitenkin nopea ja ruohoinen, hieman kukkainen terä alkaa valtaamaan alaa. Vaalea mallas on melko voimakkaana läsnä olevaa, mutta silti humalalle kohtalaisesti tilaa antavaa.

Maku on aika hyvä. Ruohoisen humalan puolelta löytyy varsin hyvää purevuutta, mutta myös vähän kukkaistakin kulmaa. Vaalea mallas kantaa taustalla, mutta on myös yllätävän paljon esillä itsekin. Makumaailma on kuitenkin sen verran runsas, ettei tuo silmille onneksi hypi. Varmaotteinen ja suuhun sopiva Pils ilman turhia höntyilyjä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti