maanantai 13. tammikuuta 2020

Lahti: Paavolan Oluthylly 1/2020


Kuriositeettikaapit rintarinnan.
Vuoden ensimmäinen Lahden pikakäännös tuli tehtyä viime viikolla ja ohjelmaan oli mahdutettu jo ”perinteeksi” muodostunut Paavolan Citymarketin olutmaailman omatoimiauditointi – tyystin kenenkään pyytämättä mutta myös vähemmän yllättäen. Edellisellä reissullahan pääsin tutustumaan Powered by Pien kaapin kaveriksi ilmestyneen ”Teemun kuriositeettikaapin” sisältöön, jonka idea nojaa enemmälti kotimaisten kärkituotteiden tarjontaan. Ja joulun aikaan näkyy oluttontut touhunneen paikalla varsin tomerina.

Paavolan olutosasto nimittäin jatkaa elämistään ja kehityskaari näyttää osoittavan vakaasti noususuhdanteen suuntaan. Joulukuun jälkeen onkin tapahtunut pari kaivattua, asiointia helpottavaa muutosta ja olutvalikoimakin oli muotoutunut sellaiseksi, että kappalemäärällisesti rajattuja valintojaan joutui pohtimaan pidempään kuin kertaakaan aiemmin. Todella hyviä vaihtoehtoja oli tarjolla turhankin kanssa, etenkin kun hyllyyn oli ilmestynyt pari kovinkin hyväksi havaittua tuttua (mm. Whiplash Rollover) sekä mielenkiintoa todenteolla herätteleviä tuotoksia useammankin panimon voimin.

Moose on the Loosen ja oluthyllyristi Bönthöö Bönthöön Mummo sourit ladottiin esille tunti ennen visiittiäni. Oma sourkiintiö on tällä hetkellä täynnä, mutta hapanta metsästävän kannattaa tämä testata.
Ulkoisesti suurin muutos oli kahden herkkukaapin sijoittaminen vieretysten. Aiemminhan nuo nököttivät erillään omissa nurkissaan ja niiden sisältöjä mittaillessa joutui haahuilemaan edestakaisin kuin vähän heikkopäisempikin ämpyilijä. Kylki-kylkeä vasten aseteltuina kokonaisuuden hallinta helpottui huomattavasti.

Myös tarjonnan etäsisäistäminen on nyt aiempaa kivuttomampaa, kun koko Paavolan oluttarjonta löytyy myös Untapddin puolelta ja uutuusvirtaa voi kärkkyä kuvatallenteiden muodossa kätevästi Instagarmin kautta.

Lienee sanomattakin selvää, että kun keskitytään vahvasti trendaaviin ja moderneihin tuotteisiin, nojaa valikoiman tarjonta lähes kokonaan sameisiin ja mehukkaisiin IPOihin sekä erinäisin hedelmä- ja marjalisin ryyditettyihin soureihin. Poikkeuksiakin joukkoon tietty mahtuu, mutta viimeistään lainsäädäntömme asettama vahvuusraja typistää vaihtoehtojen määrän nykyisenlaiseksi. Onneksi panimokattaus edustaa varsin kovanluokan suorituksiin yltäviä tahoja, joten mikäpäs siinä rivejä tutkaillessa.

Salaman rivistössä tällä kertaa pari souria ja tammistruudelien kanssa kypsynyt Pils.
Tuontirivistön edustusta.
Jatkojalostus aiheen ympärillä kuuluu edelleen jatkuvan ja aiheesta kopin ottaneen Teemun mukaan kaksikon rinnalle kaavaillaan myös omaa paikalliskaappia, jolle sopiva esiintulosauma voisi olla, jahka Ant Brew pyöräyttää oman tuotantonsa käyntiin. Ja on sitä elämää myös kaappikaksikon ulkopuolella, sillä kotimaista lisäväriä on ”perushyllyille” tulossa ainakin Hailuodolta, Haapalalta sekä Mathildedalita, mutta myös tuontitarjonnan antimet ovat par’aikaa mietinnän alla.

Jotain kehittämisen sijaankin kaapeilta löytyi. Useammankin tuotteen hintatieto jäi vielä arvoitukseksi, koska irtonaista hintalappusta ei yksinkertaisesti löytynyt. Monen oluen kohdalla se myös sijaitsi aivan toisella puolella kaappia kuin itse tuote.

Mutta. Hyvällä tiellä ollaan ja Paavolassa asioi hyvinkin mielellään. Ei lainkaan hassumpaa tekemistä lahtelaisilta.

Omat eväät näytti tällä kertaa tältä. Mallassepät pääsevät nyt ensikertaa testiin ja löytyipä
sieltä aina niin ihanaa Rolloveriakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti