tiistai 14. tammikuuta 2020

MallasSepät Naantalin Eeppinen IPA

MallasSepät Naantalin Eeppinen IPA
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: MallasSepät, Naantali, Suomi

Naantalilaisten MallasSeppien oluista on kuulunut sen verran vuolaita kehuja, että koin suorastaan velvollisuudekseni tarttua maistotilaisuuteen heti sellaisen tarjoutuessa. Jyväskylässä näitä ei ole vastaan tullut, mutta onneksi Lahtisen Teemu oli saanut niitä Paavolan Citymarketin kylmäkaappeihin.

Suloisen samea NEIPA oli tietenkin humalamehuista pitävän harrastajan ensimmäinen valinta, eikä tuota päätöstä varmaan olisi paremmin voinut maaliinsa kohdistaakaan. Heti ensimmäisestä nuuhkauksesta oli selvää, että se on menoa nyt!

Galaxylla, Mosaicilla ja Ekuanotilla avokätisesti aateloitu, viisiprosenttinen kokonaisuus herätti ihastusta myös sohvan toisella laidalla ja veikkaisin tässä olevan mahdollisuuksia kumpaakin osapuolta kovasti puhuttelevaan suosikkiin, mikäli saatavuutta vain meidänkin korkeudelle saataisiin. Erinomainen kohtaaminen ja loistava ensikosketus varsin kehuttuun panimoon. Odotukset on lunastettu, jopa ylitetty.
Naantalissa valmistettu mehuipojen kuningas: New England IPA eli NEIPA! Pehmeärunkoinen ja maltillisesti katkeroitu olut, jonka massiivinen humalointi ei varmasti jätä mitään arvailujen varaan. Tee makumatka tropiikkiin ja nauti Mallasseppien käsityönä valmistama Naantalin Eeppinen IPA!
MallasSepät Naantalin Eeppinen IPA
Hyvin samea, hedelmälihaksikkaan mehuisa ja rusehtavan keltainen olut kepeällä vaahdolla. Runsaan aromaattinen tuoksu tarjoilee tropiikin tuulia täydeltä laidalta. Sitrushedelmiä kuorien ja sisuten kera, vaaleita viidakon hedelmiä ananaksen, papaijan ja passionin teemoin. Mehukasta menoa.

Maku toistaa tuoksua, mutta tarjoaa mehukkaan hedelmäkirjon lisäksi myös parfymaattisemman, terävämmän kulman. Tuore, railakkaan ihananainen ja todella hyvin toimivaa tekemistä alusta loppuun. Melko vakuuttava ensikosketus panimon tekosiin.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti