tiistai 4. helmikuuta 2020

MallasSepät Kultaranta Lager

MallasSepät Kultaranta Lager
  • Tyyli: Vaalea Lager
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: MallasSepät, Naantali, Suomi
MallasSeppien lagerosaaminen kiinnosti kahden trendi-IPAn jälkeen ja varsin hyvinhän tuo pintahiivakin näkyy Naantalissa taittuvan. Käsittelin Kultarantaa etukäteisajatuksissani rehtinä pilsinä, vaikka pullon kylki kyllä ihan selkeästi lager-viittansa paljastikin. Ehkä vain salaa toivoin, että hyvin tyylitelty humalan käyttö olisi jatkunut ennakkoluulottomana tämän lagerinkin puolella.

Hyvää lageria se Kultaranta kumminkin on – melko nasevaakin – eli kyllä se humaloinnin juoni kantaa tämänkin äärellä. Makumaailma on muutoinkin erheetön ja puhdasluontoinen, joten mitä sitä suotta toimivan kokonaisuuden äärellä nurisemaan. Seuraavaksi vaan sitten samaan tapaan ennakkoluulotonta pilseneriä eetteriin niin kivan rapsakka kesä tulee.
Kultaranta on suomalaisesta viljasta ja jalosta Saaz-humalasta käsityönä valmistettu, alhaisessa lämmössä maltilla käytetty ja kypsytetty vaalea lager-olut. Tämä maltainen ja raikas olut sopii niin Kultarannan juhla- pöytään kuin työpäivän jälkeiseksi janon sammuttajaksi.
MallasSepät Kultaranta Lager
Häviävän utuinen, vaaleankeltainen ja valkoisen vaahdon korostama olut. Tuoksu antaa Saazille vallan, vaikka vaalea maltaisuus matkassa kulkeekin. Ruohoinen, yrttisen vehreä tuoreus on käsin kosketeltavaa ja voimakasluonteista.

Eikä maku tuoksusta jälkeen jää. Varsin tyylikästä, eleettömän linjakasta sekä melko rapeana pitkälle kantavaa menoa. Voisi olla rippasen rapeampikin, sillä pohjat rehdille pilsille tuntuu olevan jo hyvin pedatut. Ruohoa, yrttiä ja nasevaa poljentoa vaalean viljavalla mallasniityllä. Osuu ja uppoaa aika kivasti. Seuraavaksi vaan ihan Pils-leima pullon kylkeen ja reseptiikan nuppeja sitä myöten kaakkoa kohden.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti