lauantai 22. helmikuuta 2020

Kotiolut: Vehniän Vehnä IPA


Vehniän Vehnä IPA
Laukaan Vehnäkylän sahtipanimon Vehnä IPA löysi tiensä lasiini muutaman viikon mittaiseksi venähtäneen kuriiriketjun nukahduksen kautta. Parempi ennen aromien karkaamista kuin myöhempään, taisin itsekseni todeta, mutta varsin toimivassa kunnossa tuo olut vielä vaikutti olevan. Joulun aikaanhan se muistaakseni vasta pullotettiinkin, joten turvarajojen sisällä vielä visusti pysyttiin.

Oluen valmistuksessa on nimenkin viittaamana käytetty muun muassa Vehnä- ja Cara Wheat -maltaita. Kaikkiaan kymmenestä mallaslaadusta kasaan koottu olut on humaloitu keiton aikana Magnumilla ja Nuggetilla (60 IBU), kuivahumalointiin lykättyjen Mosaicin ja Nuggetin viimeistellessä aromipuolen. Lopputulos on kuitenkin vahvemmin tuonne purentaan keskittyvä, vaikka aromikkaampia vaiheitakin joukosta löytyy. Vahvuutta luomukselle kertyy sopuisat 6,4%.

Vehniän Vehnä IPA
Punertavan oranssi, kauniin vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin sitrusvetoinen, greippisen särmikäs ja napakan raikas.

Maku istuu suuhun hyvin. Järin aromaattiseksi en sitä luonnehtisi, vaan sen teho pohjaa enemmälti greippisempään purentaan. Toki semmoinen yleissitrus on vahvasti läsnä läpi maun ja vaaleanlainen mallasrunko pysyttelee taustalla aika kuivana ja melko niukasti vehnäpuoltaan esittelevänä. Näppärä ja napakka, taustaltaan myös mukavan sitruspainoisen aromaattinen. Toimiva paketti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti