maanantai 10. helmikuuta 2020

Alkon Pienpanimo-oluet 2020: Tuju Pyöveli Imperial Stout

Tuju Pyöveli Imperial Stout
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 9,2
  • Panimo: Panimoyhtiö Tuju, Lappeenranta, Suomi
Alkon uudistuneen pienpanimokattauksen läpikäynti tuli tällä kertaa aloitettua sieltä syvästä päästä. Lappeenrantalaisten tuomioita täytäntöönpaneva Pyöveli oli tällä kertaa se joukkion selvästi eniten kiinnostanut tapaus, eikä siitä aloittamista oikein voinut vältellä. Reilulla kädellä humaloitua oluttahan on ollut tarjolla ravintoloissa ja tapahtumissa jo pitempäänkin, mutta omalle kohdalle tämä mestari osui vasta ensimmäistä kertaa. Ja kyllä, olihan se kerrassaan mainiota särpittävää, eikä Siperia-vertaukset lainkaan tuulesta temmattuja tässä kohtaa ole. Tätä pitää hakea talteen enemmänkin!
Lankut narisivat torilla kun mestauslavalle asteli punaiseen huppuun sonnustautunut mestaaja. Kirveessä oli voimaa, kuten tässä vahvalla prosentilla varustetussa Imperial Stoutissa. Kuiva ja paahteinen oli tunnelma lavalla ja pullossa kun toimenpiteen jälkeiset janojuomat nautittiin.
Tuju Pyöveli Imperial Stout
Sysimusta olut ohuella, ruskealla vaahdolla varustettuna. Runsas tuoksu tarjoilee paahtunutta maltaisuutta, kahvisuutta sekä tummaa suklaisuutta. Oivallinen ja monipuolinen tunnelma.

Maku osuu kohdilleen ja muistuttaa kieltämättä paljolti Siperiaa. Se ei ole huono juttu se. Runsasta paahteisuutta, kahvisuutta ja tummaa suklaata, mokkaista samettisuutta, jonka vastapainoksi on lastattu oiva annos greippistä purevuutta. Ja paljon. 

Makumaailma on runsas, tuntumakin melkolailla täyteläinen, lopussa katkera ja jälkimaussa pitkään paahdetta, suklaata ja greippistä katkeruutta kantava. Ai kun on ihanaa!

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti