sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Brewski Didn't We Just Become Best Friends?

Brewski Didn't We Just Become Best Friends?
Brewski Didn't We Just Become Best Friends?
  • Tyyli: Session NEIPA
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: Brewski, Helsingborg, Ruotsi
Brewskin 4,2-prosenttinen Session IPA lähti mukaan Paavolasta ihan jo pelkän etikettinsä vuoksi. Niin, ja onhan tuo kapea ja kullitettu purkkikin sopivan erottuva perustölkkien rivistössä. Panimon tekemisethän toki tiedetään laadukkaiksi jo entuudestaan, joten siinä mielessä tätä etikettishoppailua sai harjoittaa levollisin mielin.

Tölkki kertoo oluen rungosta löytyvän viljaksikin suomennettujen ohramaltaiden lisäksi myös vehnää, kauraa ja ruista. Sen syvempiä speksejä en oluesta onnistunut kuitenkaan kaivelemaan, mutta ennakko-odotukset suht sameasta ja trooppisen kylläisestä, silti prosentteihin suhteutetusta keveydestä osuivat aika hyvin kohdilleen. Jälleen kerran ”peruskeskaria” kepeämpi, makuhermoja kutitteleva humalanautinto alati pitenevän listan jatkoksi.

Brewski Didn't We Just Become Best Friends?
Vaaleankeltainen ja varsin samea olut näppärällä vaahdolla. Kivalta näyttää. Tuoksu on hyvin sitrusvetoinen, vaaleaa trooppisuuttakin antava, ananasta, mangoa ja muuta kivaa tarjoava. Suht runsas ja odotetun aromaattinen veto.

Maku on tuoksua mehukkaampi ja vähän hedelmäisen karheakin. Tropiikkiin sukelletaan sitrukset edellä, muiden värien tullessa tuoksun ananaksista, mangoista ja sensellaisista. Suht napakasta lopusta löytyy myös hieman yrttistä särmää ja aika kuivaksi kokonaisuus tuntuu vedetyn vaikka mehukkaaltakin hedelmäisyyksissään tuntuu. Raikas, aromaattinen ja hienosti uppoava kokonaisuus.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti