perjantai 28. helmikuuta 2020

Honkavuoren Appi Laiha Lager

Honkavuoren Appi Laiha Lager
Oman kylän pieni kyläkauppa oli ottanut muutaman honkavuorelaisen valikoimiinsa. Lukumäärässä mitattuna melko laajakin valikoima on tavannut olla yllättävänkin harmaa ja tylsyyden varjoissa seikkaileva, joten tässä kohtaa piti pysähtyä pyörittelemään uutuuksia jo ihan kannatusmielessä. Ja kuten aiemmin jo monta kertaa olen todennut, kiinnostavat etenkin nämä ”peruskeskaria” kepoisemmat mallasjuomat tänä päivänä itseänikin. Mukaan lähti siis vain 2,2-prosenttinen Appi Laiha Lager, hyvin kevyt ja helposti lähestyttävä vaalea lager.

Muualta tätä olisi tuskin tullut kotiin asti raahattua, mutta lähikaupan kohdalla valikoiman läpikäyntiä tulee harjoitettua aika ajoin vähän hövelimmin. Ja tietty läheltä saatavat vaihtoehdot pihapuunaus- ja palautusjuomaksi vakioituneelle Heineken 0,0:lle kiinnostavat aina. Suuria odotuksia ei tämän oluen kohdalla liiemmin ollut, mutta pieni alkoholimäärä herätteli toiveita yleensä varsin vierteen makuisia holittomia bissenmakuisemmasta kokonaisuudesta. Bisse-sanaa käytin siksi, että Appi on aika puhdasverinen peruslager, ei mikään aromihumaloitu modern lager tai vastaava. Ja hyvässä mielessä aika harmiton sellainen lopulta onkin.
”Honkavuoren Appi on laiha lager. Appi ei ole humalahakuinen, eikä se dominoi ruokapöydässä. Tästä syystä Appi sopii niin arkeen kuin juhlaan ja tiukan paikan tullen jopa juhlien keskipisteeksi.”
Honkavuoren Appi Laiha Lager
Vaaleankeltainen, kirkas ja valkeavaahtoinen olut. Kevyessä tuoksussa on yrttisyyttä ja vaaleaa mallasta. Harmiton ja raikas. Aika kevytkin.

Maku on ihan jees. Siinä on mukana hienoista makeutta, mutta riittävän viileänä tuo ei pääse haittaamaan. Vaaleaa mallasta tahdittaa lopussa puraiseva ruohoyrttisyys, joka raikastaa menoa mukavasti. Peruslager kepeisiin voimiin sovitettuna. Matalat vitamiinit kyllä huomaa mausta ja kepoisesta tuntumasta, jota terävänlaiset hiilihapot tehostavat. Ero totaaliholittomiin on kuitenkin selvä eli vierteisyys ja häiritsevä makeus pysyttelee poissa. Pohjana toimiva peruslagernäkemys karsii myös suurimmat maut samalla pois eli aika kepeälinjainen kokemus siinäkin suhteessa.

Mutta eipä sinällään hassumpi tuote ja lähtenee mukaan jatkossakin, nyt kun tuosta lähikaupastakin kerta saa. Erikseen en etsimään alkaisi.

Pisteet: 24/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti