maanantai 17. helmikuuta 2020

Dry & Bitter x Outer Range Flight of Passage

Dry & Bitter x Outer Range Flight of Passage

De Biertonnesta hankittujen Goose Islandin BCBS:sien kylkeen hivuttautui muutama kylkiäinen, joista humalaherkuttelujen sameaan päätyyn sukeltava Flight of Passage pääsi testiin varsin tuoreeltaan. Tanskalaisen Dry & Bitterin ja coloradolaisen Outer Rangen seiskapinnainen kollabo-olut nojaa Nelson Sauvinin, Motuekan ja Citran tahdittaman kuivahumaloinnin voimaan. Kaunis, erittäin samea ja suussa muheva olut onkin yksi mehukkaimmista IPOista, mitä olen tähän mennessä lasiini saanut ja hurmasi aromikkaalla ylitursuavuudellaan kertalaakista. Jäinkin harmittelemaan, etten ottanut samaan pakettiin paria muutakin mieltäni kutkuttanutta D&B:n sameus-IPAa…

Dry & Bitteriä ei ole tainnut blogissa vielä olla aiemmin mainittukaan ja Outer Rangekin on itselleni tyystin uusi tuttavuus. Yhteistyö tuntuu kuitenkin sujuvan vallan mainiosti ja trendien harjalla paistatteleva trendilaji vaikuttaa olevan kummallakin erinomaisesti hallinnassa. Etikettitaide on vaikuttavaa, vaikka tuokin erehdyttävästi mieleen etelän lomakohteiden katukuvassa nähtävät, livenä syntyvät vesiputous- ja kuutamomaisemataulut.

Dry & Bitter x Outer Range Flight of Passage
Hyvin, hyvin samea, paksunkeltainen ja runsaan, varsin kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on erittäin mehukas, täynnä sitrushedelmien eri muotoja ja edustajia, trooppista runsautta hedelmälihoineen kaikkineen. Mehukkaimpia aromeita mitä itselleni on vastaan tullut.

Maku myötäilee tuoksua. Se on tuhdin mehukas, tuntumaltaan pehmeän runsas ja  katkeroiltaan lähes olematon. Sitrushedelmiä löytyy aina limetistä greippiin ja kuoresta tuorepuristettuun mehuun. Trooppinen aalto tarjoilee tehosekoittimen läpi pyöräytettyä ananasta, mangoa, papaijaa, appelsiinia ja aprikoosia. Ja monia muita.

Jälkimausta löytyy myös kevyttä greipin purevuutta, mutta sen näykkäys on sitä tasoa, että kuulen Arden merimiesnaurun mielessäni. Eli mehut edellä mennään, mutta omaan makuun varsin toimivalla pelikirjalla toteutettuna. Oivallinen tapaus. Kerrassaan oivallinen ja kuten tuoksun suhteen totesin, yksi mehuisimmista tapauksista mitä olen lasiini kaatanut. Lopetus kääntyy myös varsin kuivaan suuntaan parfymaattisen, sitruspainotteisen harson viipyillessä suussa pitkään.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti