keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Shepherd Neame x Mallaskoski Howling Wolf

Shepherd Neame x Mallaskoski Howling Wolf
Mallaskosken syksyinen retki Sepi Niemen maille pureutui suden lailla kotimaamme olutravintoloiden tarjontaan. Yhteistyön tuloksena syntynyt Howling Wolf onkin ollut saatavilla jo jokusen tovin ja ehdin sen itsekin vihdoin maistamaan. Sainpa suositeltua sitä myös kollegani ja futiskaverinkin laseihin. Ja hyvä että sainkin, sillä vaikka Winter Alen soisi 4,5-prosenttista Howlingia runsaamman rungon saavan, osui sen tarjoilema simppeli ja helposti hörpittävä makumaailma varsin hyvin yksiin räntäsateisen perjantai-illan tunnelman kanssa.

Olut on osa viime maaliskuussa aloitetun Cask Club by Shepherd Neame -kollabo-olutsarjaa. Panimo julkaisee jokaisen kuun ensimmäisenä maanantaina uuden CCbSN-oluen ja meiltä Suomesta tähän keittelyyn on päässyt mukaan nyt esillä oleva Mallaskosken Panimo. Mallaskoskelaisten kanssa tehty Winter Ale päästettiin irti marraskuussa ja sitä edelsi lokakuussa julkistettu S:t Erik’sin kanssa junailtu ruotsalaisia mustikoita sisältänyt Northern Lights Blueberry IPA (4,7%).

Myös Howling Wolfin ideaan mahtuu ruotsalaiskollabon tapaan jotain vierailjapanimon kotoperäistä reseptilisää: Shepherd Neamen talon perinnehiivalla käytetyn oluen rungosta löytyy nimittäin Viking Maltin uutta Red Active -mallasta. Humalointi sen sijaan on hoidettu katkeroiden osalta saksalaisella Mittelfruhilla ja East Kent Goldingsin mestaroimaa aromipuolta täydennetään jenkkiläisellä Summitilla. 

Kokonaisuus on lopulta varsin vaaleanlainen, toimiva brittiolut, jota menisi helposti pintti jos toinenkin. Totesimme myös kollegan kanssa, että kyseessä olisi mitä mainioin puusaunan lämmitystä virkistävä olut, jonka kanssa voisi jatkaa kevätiltaa myös löylyjen jälkeen...

Shepherd Neame x Mallaskoski Howling Wolf
Melko vaalea, Pale Aleksi tätä taidettiin panimoiden toimesta tituleeratakin. Winter Ale -lisäviitteen ja punamaltaan myötä odottelin kuitenkin hieman värikkäämpää ja syvemmän näköistä tapausta. Mutta mitäpä väliä sillä lopulta edes on? Tuoksu on aika toffeinen, leivosmainen, mutta maku nojaa enemmän kuivahedelmäisyyteen ja pähkinään. 

Maussa yrttistä, kukkaista otetta, mutta sitä runsaammin sitruksista tuntua. Rungossa kevyttä, mutta selkeää karamellisuutta, leivosmaisuuttakin. Todella helposti nautittava, maistuva ja tasapainoinen kokonaisuus.

Oikke hyvä, vaikka rungokkaampaa ja lämmittävämpää brittitunnelmaa olisikin mielellään lasiinsa napannutkin.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti