maanantai 24. helmikuuta 2020

Maistilan Pessimisti Sour Pale Ale

Maistilan Pessimisti Sour Pale Ale
  • Tyyli: Sour Pale Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi
Maistilan kattilahapatettu Pessimisti on liikuskellut nurkilla jo pidemmänkin ajan, mutta ahaa-elämys siihen tutustumiseen tuli koettua vasta äskettäin Harry’sin hanarivistön äärellä. 5,2-prosenttinen Sour Pale Ale kuulosti nimittäin sopivan kirpeältä ja raikkaalta valinnalta erään raskaan työviikon päätteeksi. Ja sitähän tuo aussi- ja jenkkihumalin ryyditetty hapanapa kieltämättä olikin ja ajatus kesäisistä terassikeleistäkin saapui hetkeksi tänne loskan ja marraskuisen harmaan keskitalven hiljaisuuteen.

Maistilan Pessimisti Sour Pale Ale
Vaalean raikas ja mukavan hapan. Siinäpä Pessimisti sitruunankuoressa. Kevyt, aika kuiva mutta samalla miellyttävän hedelmäinen, sitruksiden kirpeä ja suoralinjainen. Todellinen kesäolut, jota tuoreen sitruunamehumainen railakka ote kannattelee.

Luonnehdihtansa lupaukset hienosti lunastava olut, joka täyttää myös henkilökohtaiset odotukset hyvin. Raikas ja vaalea, aromaattisen hedelmäinen ja tietenkin sopuisan kirpeä, sitruksisen hapan kokonaisuus on kevyt, mutta riittoisa ja aukoton elämys. Toimii hämmentävän hyvin näinkin ankeaan vuodenaikaan ja keväisen terassikauden mahdollisuudet lienevät lähes lyömättömät.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti