tiistai 18. helmikuuta 2020

Alkon Pienpanimo-oluet 2020: Bryggeri Black Bock

Bryggeri Black Bock
  • Tyyli: Savuolut / Dunkler Bock
  • Alk.%: 6,9
  • Panimo: Bryggeri Helsinki, Helsinki, Suomi

Alkon helmikuisen pienpanimoerän kolmas maisteltavaksi nappaamani olut on Bryggeri Helsingin alkujaan espoolaiselle Smoker’s Beer & BBQ -ravintolalle valmistama Black Bock. Tammisavustetuista maltaista tummaan makumaailmaansa savuisuutta ammentava olut kuulosti ensalkuun varsin mielenkiintoiselta tapaukselta, sillä onhan Bryggerin tekoset etenkin saksalaistyyleissä olleet kautta linjan kehuttavia. Ja savuolut tuntuu olevan jonkinlainen kissanminttu allekirjoittaneelle muutenkin.

Ja hyväähän se olikin. Mainospuheissa kuulemaani mainintaa tuhtiudesta en kuitenkaan lähtisi allekirjoittamaan, mikäli sillä oluen tuntumaan ja pyöreyteen viitataan. Maku ja sen syvyyttä BB:stä sen sijaan löytyy runsain mitoin, mutta tausta jää kaipaamaan tuota täyteläisempää lisätukea mitä nyt on tarjolla korkeintaan keskirunsaasti. Ei ohutta, ei vetistä, mutta silti pientä lisäpontta jalansijalleen huutavaa. Kokonaisuutena kuitenkin olut, jollaisen joisi mielellään toistamiseenkin.

Bryggeri Black Bock
Mustanpuhuva, kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen, nokinen ja kohtalaista pyökkisavua esittelevä - taustalta jopa hieman suklainen.

Maku luotaa syvemmälle tummiin väreihin. Kokonaisuus on tuntumaltaan ehkä vähän odotettua ohkaisempi. Ei vetinen, mutta odotin hieman ryhdikkäämpää tukea suht runsaille mauille. Nokinen paahteisuus, tuoksua runsaampi pyökkisavu, tumma leipäisyys ja kevyt tervaisuuskin toimivat maun päävetureina.

Taustalla tuota tuoksussa mainittua suklaata ja katkeruuttaa haetaan yrttisemmän puraisun puolelta. Ajan mittaan paksuuttakin alkaa löytymään, mutta kaipuu tuntuman pienelle lisärunsaudelle pysyy silti läsnä. Makupuoli pelaa kyllä hienosti ja osuu kyllä aikalailla nappiinsa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti