keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Karjala Rehti Pale Ale

Karjala Rehti Pale Ale
Nyt ollaankin sitten ihan rehdisti sen kuuluisan jännän äärellä. Naapuri nimittäin lykkäsi käteen Hartwallin uutuustuotteen, jota oli mielenkiinnosta koko lootallisen erehtynyt ostamaan. Yksin olisi kuulemma melko haasteellista saada kaikkea tuhottua, joten kärsiköön sitten koko naapurusto.

No ei, vakavammin puhuttuna tämä kyllä ihan oikeasti kiinnosti. Ei sillä, että Hartwall yleensäkään olisi kovinkaan onnistuneesti lähestynyt vähän enemmän makua olueltaan halajavaa kansanosaa, saati oikeita olutharrastajia, mutta tietyllä tapaa Karjala-merkin alle kiinnitetty APA kyllä vähän kutkutteli annillaan. Nuoruudessani tietyllä tapaa leimallinen brändi kun ei ehkä ensimmäisenä näihin kräftimpiin virityksiin mielikuvissa istuisi. Aika vahva salkkulager-leima sillä edelleenkin on, joten hieman oluen lähtökohdat kyllä mietityttivät.

Amerikkalaiset humalat, tyylille ominainen aromihumalan puraisu ja tinkimätön juotavuus. Näin olutta kuvailee panimo itse. Vahvuutta 4,3% eli perussalkkua kevyempää tavaraa, mikä voi tyylissä olla ihan toimivakin juttu. Täysmaltainenkin.

Lopputulemahan on kuitenkin vähän sellainen, mitä suht avomielisestä lähestymisestä huolimatta salaa odottelinkin. Rehdisti kelvoton tuote, jolle en jaksa nähdä kovinkaan pitkää jatkuvuutta. Normi-Karjalan ystäviäkään tämä tuskin kosiskelee ja pitäytyisin kyllä itsekin mielummin alkuperäisessä lager-näkemyksessä, jos olisi pakko valita. Onneksi ei ole.

Yhteenvetona: Älkää kysykö miten, vaan miksi ja ketä varten?

Karjala Rehti Pale Ale
Kirkas, vaaleankeltainen ja runsaan vaahdon nostava olut. Tuoksussa on alkuun rikkiä, joka poistuu onneksi nopeasti. Alta paljastuu kevyen yrttinen ja paahtoleipäinen tunnelma pienellä pähkinäisyydellä ehkä terästettynä. Aika erikoinen, tunkkainen ja mainituista, selkeistä vivahteista huolimatta pääosin pahvisen salkkulagermainen.

Maku ei hivele makuhermoja. Hieman metallia, enemmälti jotenkin märkää pähkinää. Lopussa purevaa yrttiä, mallaspuolella taas paahtoleipää ja taustalla, öh... jotain erikoista. Märkää pahvia, aika tunkea kokonaisuus. Huh, puistattava kokemus. Kuin vähän seissyt bulkkilager, johon on sekoitettu jotain epämääräistä korostamaan makujen kulmikkuutta. ”Amerikkalaisiksi humaliksi” en sitä ensimmäisenä kyllä tunnistaisi. Tuttavuutemme jäi kovin lyhykesi, ei pysty kyllä viimeistelemään….

Jääkööt pisteittä, ei vaan pysty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti