keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Ārpus x Sori DDH Cashmere IPA

Ārpus x Sori DDH Cashmere IPA

Kihoskhin kevätpakettiin pakkautui parikin itselleni maistamattoman Ārpusin tuotetta. Panimon nimi on kyllä ulkoisesti tuttu ja tuotteita on tullut silmäiltyä verkkokaupoissa aiemminkin. Pakko kuitenkin myöntää, etten ollut hoksannut kyseesssä olevan latvialaispanimo – tai oikeastaan asiaa ei ole tullut edes kummemmin ajateltua. Jos arvata olisi pitänyt, olisi se varmaan sijoittunut mielessäni Tanska-Saksa-Puola -akselille. Mutta eipä sen väliä, maistamallahan tämäkin selvisi. Ei niinkään mausta, vaan tölkkiä ihmetellessä.

Oluen nimi kertonee meille aikalailla olennaiset. Kollabokaverina on ollut tuttuja hahmoja Sori Brewingiltä ja olut edustaa samean tyylisuunnan IPAa, jossa aromi-iloittelusta vastaa kahteen kertaan kuivahumalointiin tykitetyt Cashmere-humalat.

Ārpus x Sori DDH Cashmere IPA
Hyvin samea, kauniin keltainen olut runsaalla vaahdolla. Isoimmat sakat jätin pulloon. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, saippuaisen parfymaattinen, mutta myös hieman mehukaskin. Sitrusta, makeampaa limeä sekä kiiviä, aprikoosia ja vesimelonia.

Maku on hyvä, hieman turhalti hopburniakin ehkä tarjoava, mutta varsin mainio. Tuoksusta tutut teesit. Railakasta aromi-iloittelua sitruunan, limen, melonin ja aprikoosin merkeissä. Runsas, aromirikas ja kuivanlainen. Arvioinnin aikana myös hopburn katoaa eli se lieni vain lennokkaimman kärjen suunnan hakemista. Hyvin toimii tämä yhteistyöolut.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti