maanantai 18. toukokuuta 2020

Cool Head Surtido

Cool Head Surtido
Cool Headin kevään uutuuksista löytyy useampikin aika veikeän kuuloinen souri. Näistä lähti lopulta testiin otsikon Surtido, koska se oli niistä se sisältökuvaukseltaan ehkä parhaiten omaan makuun osuva. Soureja ei tosiaan tule kamalasti nykyisellään kulutettua, mutta pitäähän niitä aina välillä ottaa testiin makunystyröiden terästämiseksi.

Surtido onkin ihan mielenkiintoinen olut, sillä se on itseasiassa sekoitus useammastakin Cool Headin hapanoluesta. Goseksi taipuneesta sekoituksesta ei ilmeisesti löydy sen suurempia dominanssia harrastavia mausteaineita, mutta mukaan on lorautettu mm. 10kk Tequila-tynnyreissä kypsynyttä Nordic Souria. Eipä siinä, aika painokasta asiaa Tuusulasta taas. Hyvin toimii ja kehuja kerää, vaikkei aivan omiin suosikeihin nousekaan. Hyvä olut kumminkin.

Cool Head Surtido
Kypsän keltainen, melko samea olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on suolaisen kirpeä, vaalea ja hivenen ehkä hedelmäinen.

Maku on melko runsas, mukavan kirpeä ja suolainen. Raakaa sitruksista happamuutta löytyy, mutta myös tasapainottavaa vehnän pyöreyttä ja ehkä vähän pehmeää hedelmääkin. Mutta etenkin viimeistä siis melko vähäisissä määrin. Merellinen suolaisuus, Dragster-karkin kirpeys. Aika kesäinen. Rento ja raikas, ei pöllömpi gose. Varsin jees.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti