tiistai 5. toukokuuta 2020

De Moersleutel 8719992492244 (Barcode Purple)

De Moersleutel 8719992492244
(Barcode Purple)
  • Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 11,0
  • Panimo: De Moersleutel, Alkmaar, Hollanti
Alkmaarilainen jakoavainpanimo on tullut vastaan lähinnä nimen muodossa, enkä varmaan vieläkään osaisi kirjoittaa sen nimeä oikein ulkomuistista. Moersleutel on tuttu kotimaan oluthörhistölle mm. Salama-kollabonsa ja tammikuisen Craft Beer Winter Wonderland -osallistumisensa myötä ja aika hyvin sen tavaraa tuntuu verkkokaupoissakin nykyään näkyvän. Omakohtainen ensikosketus tuli otettua vähän jykevämmän tömpsäyksen voimin, sillä numerosarjan verhoihin kätketty värikoodi-olut edustaa ylevien ohraviinien kastia.

Numerolitanja-oluiden violetti versio on sekä portviini- että skottiviskitynnyreissä kypsytelty, vaniljalla ja laktoosilla maustettu 11-prosenttinen Barley Wine. Panimolta löytyy sarjan jatkoksi muutama muukin olut, kuten mm. vihreä, sininen ja musta - pari mainitakseni. Raskastekoisia, imperiaalisia oluita kaikki. Panimon nimi tarkoittaa tosiaan jakoavainta ja maistettu olut on tilattu  useampi viikko sitten de Biertonnesta.

De Moersleutel 8719992492244
(Barcode Purple)
Punertavanruskea, vaalean vaahdon nostava olut. Tuoksu avautuu hiljalleen. Ensimmäisenä se esittelee tumman siirappista, paahtuneen sokerista maltaisuutta. Lämpö tuo mukaan syvyyttä kuivatun luumun, rusinoiden ja suklaan muodossa.  Ja vaniljaisuuttakin alkaa odotetusti löytymään. Mukana on suklaaseen sekoittuvaa toffeeta sekä ihan kevyttä marjaisuutta.

Makumaailma tekeytyy tuoksun tapaan hitaasti, mutta varmasti. Toffee-suklainen, rusinoihin upotettu, kypsää kuivahedelmää henkivä makumaailma yhtyy huulia tahmaavaan, muttei ylettömän paksun tuntuiseen suutuntumaan. Taustalta löytyy kohtalaista alkoholin lämpöä, lopusta niinkään kohtuuden rajoissa pysyvää katkeroa.

Vaniljainen harso kattaa koko maun ja on suht kevyestä olemuksestaan huolimatta oluen yksi tunnusmerkeistä. Taustalla on myös kevyttä, punakkaa marjaisuutta, josta nousee myös mukavan portviinimäistä henkeä. Varsin kiva, vaniljainen Barley Wine.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti