lauantai 16. toukokuuta 2020

Whiplash Setting Sun

Whiplash Setting Sun
  • Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Whiplash, Kildare, Irlanti
Whiplashin tekemisiä on ollut ilo seurata etenkin lasin äärellä. Kahden kaveruksen sivuprojektina ja harrasteena vuonna 2016 alkanut oluttehtailu on tullut tutuksi alkujaan Pienen ponnisteluiden ansiosta ja tilaisuuksiin on tullut tartuttua myös verkko-ostelun maailmassa. Samea ja kauppakaartia vahvempi Setting Sun saapui käsiini Tanskasta ja edustaa sameiden IPOjen imperialistista tarjontaa.

Nätin etiketin taakse piilotettu Setting Sun on 8-prosenttinen, viimehetken Vic Secret -aromihumaloinnin saanut, myöhemmin kahteen kertaan oregonilaisella El Doradolla, Washingtonin osavaltiossa kasvatetulla Citralla sekä BRU-1:llä kuivahumaloitu tupla-NEIPA. Sen rungosta löytyy Maris Otterin lisäksi myös vehnä- ja kauramaltaita sekä Carapilsiä. Lopputulema onkin odotetun samea, runsasmakuinen ja tuhdin aromaattinen elämys, joka piilottaa vahvuutensa pelottavan hyvin ja sulaa suuhun kuin ensilumi heinäkuussa.

Whiplash Setting Sun
Ah, onpas heleän samea ja vaaleuttaan kuohkeana vaahdolla korostava olut. Varsin mehukas, aromaattinen tuoksu on hurmaava. Se ei myönnä vahvuuttaan, vaan on ihailtavan kepeäliikkeinen, joskin samaan aikaan tyyliinkuuluvan runsas. Sitrusta, hienoista parfyymiä, greipinkuorta ja trooppista hedelmäisyyttä. Hahaa, miksi tulee vähän Jaffakin mieleen?

Maku on hieno. Se on osin parfyyminen, mutta tarjoaa myös hedelmälihaisampaakin puolta. Napakka appelsiini, sitrus, greipinkuori, aprikoosi, mango... Vahvuus jää runsaudesta huolimatta hienosti piiloon ja juotavuus on vähän turhankin kohdillaan. Erittäin hyvää tekemistä irlantilaisilta - taas kerran.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti