torstai 14. toukokuuta 2020

Lervig No Worries Grapefruit 0.5%

Lervig No Worries Grapefruit 0.5%
Palokan Citymarketista löytyi norjalaista, lähes holitonta, greippi-APAa. Panimoltahan on tullut oluesta myös greipitön versio, mutta tuota ei ole tullut maistettua. No Worries on käymisteitse valmistettu, puoliprosenttinen janonsammuttaja. Se käytetään hiivalla, joka ei kykene käyttämään mallassokeria alkoholiksi.

Greippinen, etenkin nenässä hyvin limonadimainen pääsävy on saatu erittäin voimakkaaksi, vaikken minä aivan tuota panimon mainostama viisipinnaista vaikutelmaa runsaasta makumaailmasta huolimatta allekirjoitakaan. Greipin alkuperä jää hieman epäselväksi, sillä raaka-aineista löytyy vain maininta greippiaromista. Ohramaltaden lisäksi mukana on myös kauramaltaita.

Ulkoinen olemus on hyvin samea ja sumea, mikä sinällään voisi henkiä greippimehusta tai -tiivisteestä. Mene ja tiedä, aromia on ainakin runsas. Taustalla paistaa toki näissä vahvuuksissa enemmän sääntönä kuin poikkeuksena esiintyvä vierteinen makeus, joka kuitenkin jää greippisyyden alle kohtalaisen tehokkaasti. Aika jännä ja runsas esitys norjalalaisilta joka tapauksessa.
No Worries Grapefruit, non-alc beers are the new soda! So we took our No Worries NA Pale Ale and stepped it up a notch with a touch of grapefruit. We love our grapefruit beers so why not be able to enjoy one before you drive home from a meeting and not worry about it. This non-alc beer has all the taste and mouth feels of a 5% fruity pale ale without the need for pain killers in the morning.
Lervig No Worries Grapefruit  0.5%
Samean muheva, aika rumanvärinen olut valkealla ja aika riittoisalla vaahdolla. Tuoksu on kuin greippilimsaa nuuhkisi, ehkä vähän raskaampi ja runsaampi kumminkin.

Greippilimsaa on maussakin ja maku on varsin runsas. Taustalta löytyy holittomista tuttua vierteistä maltaisuutta eli makeanlaista puuroa. Greippi puskee kuitenkin päälle varsin innokkaana ja ehkä raikkaanakin, muttei pysty peittämään kaikkea alleen. Aika mielenkiintoinen. En tiedä, sopiiko näin runsas maku näin mietoon olueen. Sitä pohtiessa lasi kumminkin tyhjenee varsin nopiaan, eli kyllähän tätä ihan hyvällä maulla törpöttelee. Menisi ostoskoriin varmaan uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti