sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Sudden Death Brewing Berlin Syndrome

Sudden Death Brewing Berlin Syndrome
Sudden Deathin samea Berlin Syndrome pääsi yllättämään todella, todella mukaansa vetävällä makumaailmallaan. Hyväksi osasin sitä epäillä jo etukäteen, mutta makumaailman tarkempi suunta ja sen puhuttelevuus tuli silti puskista.

Kahteen kertaan kuivahumaloitu olut tarjoilee Vic Secretin, Simcoen, Motuekan ja T90 pellettejä runsasaromisempaan BBC-muotoon puristetun Mosaicin ihanaista aromimaailmaa. Berlin Syndrome lienee nimetty samannimisen elokuvan mukaan, joka vaikuttaa mallasversionsa tapaiselta, tiivistunnelmaiselta ja juonen sisällöltään koukuttavalta teokselta. Itse olut on valmistettu "fraugrubereilla" alkujaan berliiniläisen The Biererei Barin synttäreiden kunniaksi.

Mikä tästä oluesta sitten tekee niin mahtavan? Myönnän, että omakohtaisesti kehuja nostattaa vahva mielleyhtymä erinomaisen Schneider Weisse TAP5 Meine Hopfenweissen aromirikkaaseen, parfymaattiseen tunnelmaan. Paljon samoja sävyjä ja vivahteita, runsaan voimakasta aromi-iloittelua ja vaaleaa sävymaailmaa. Toki erojakin löytyy, mutta Berlin Syndrome on onnistunut tuomaan tapviitosen kenties parhaat palat NEIPA-tyylin puolelle. Erittäin onnistunut kokonaisuus, jota jää kyllä kaipaamaan lisää. Olut on napattu koriin Kihoskhista, mutta sitä on näkynyt myös muissa Euroopan nettikaupoissa.

Sudden Death Brewing Berlin Syndrome
Varsin samea, vaaleankeltainen ja utuinen olut riittoisalla vaahdolla. Tuoksu... No hemmetti, ihan kuin NEIPA-versio tapviitosesta. Parfymaattisen aromaattinen, kepeydellään koko huoneen täyttävä, harsomainen mutta runsas. Sitrusta löytyy normimääreissä, mutta myös kuivattuna kuorena, joka yhtyy kuivakukkaiseen parfyymiseokseen. Tausta on vaalea ja kepeä, humaloinnin versoilulle täyden tilan tarjoava.

Tapviisi on läsnä myös maussa. Saippuaisen parfymaattinen aromaattisuus kietoo sisuksiinsa. Sitrusta, kuivakukkaista parfyymiseosta, jossa myös noita sitruksen kuoria ja kuivattuja, arominsa vapauttavia tropiikin hedelmälastuja myös on. Parfyymi, hajustettu pesuaine, kuivakukka-hajustesekoitus... Kaikki hyvässä mielessä. Aromia siis piisaa ja kesältä ne kaikki tuntuvat. Schneiderin ylikuivahumaloitu weizenbock tulee mieleen kyllä ihailtavan erehtymättömästi. Kepeämpänä NEIPA-versiona toki tietty. Erittäin, erittäin hyvä.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti