sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Sori Anniversary Barley Wine 2018

Sori Anniversary Barley Wine 2018
  • Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 11,2
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro
Kuten tapoihini tuntuu kuuluvan, juhlittiin Sorin kolmevuotispäivää ja Viron satavuotisjuhlia Olutkellarissa vuosi jälkikäteen. Näitä tuhdimpia sorilaisia on tullut raahattua kotiin erinäisiltä Tallinnan reissuilta ja kuten yleensäkin, on varaston tarjonta ylittänyt oman nautintokapasiteetin ja runsaammin vitaminoidut, aikaa ehkä paremmin kestävät herkut ovat jääneet hienoiseen odotustilaan.

Toisaalta vintage-pottuja on ihan kivakin korkkailla pienellä viiveellä ja tämäkin reilu kymppipinnainen, vuoden konjakkitynnyreissä kypsynyt Barley Wine oli kyllä varsin mainiota tavaraa jälkikäteenkin hörpittynä.
A magnificent Barley Wine aged nearly a year in elegant cognac barrels. Rich, dark fruit, honey and caramel notes balanced with oak and cognac from the long barrel aging. Celebrating 3 years of Sori and 100 years of Estonia.
Sori Anniversary Barley Wine 2018
Tosi tummanruskea, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on kypsän kuivahedelmäinen, paahtuneen siirappinen, kinuskinen maltainen, toffeinen ja lämmin. Varsin runsas ja syvä olemus yltää tuoksuun asti.

Maku on hieno, ehkä hieman makea ja tahmaava, mutta hitaasti nautittuna toimivissa rajoissa. Runsasta kuivahedelmää - rusinaa etupäässä - mutta myös ylikypsää tummaa hedelmäisyyttä. Toffeeta, leivosmaista, paahtuneen tummaa maltaisuutta, tiivistä siirappisuutta ja lopussa myös alkoholin lämpöä, johon liitän kuivan konjakkimaisiakin piirteitä. Huulet tahmaantuvat, mutta paksun pyöreäksi suutuntumaa en muutoin kuvailisi. Keskirunsasta ytimekkäämpi ja todetun makea vuosikertaolut. Toimii, kuten sorilaiset yleensäkin.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti