tiistai 30. kesäkuuta 2020

Maku West Coast IPA

Maku West Coast IPA
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun West Coast IPA tipahti Alkoihin joku aika sitten, joten mitäpä sitä kiertelemään. Samanniminen oluthan oli tarjolla myös reilu vuosi sitten Alkon pienpanimokattauksessa, mutta tuolloin vahvuutta oli muutama kymmenys enemmän. Nyt lukema on asemoitunut tasan kuuteen prosenttiin. Katkeroiden rutistusta kertyy sujuvasti 70 EBUn verran ja olut on myös gluteeniton.

Tuusulalaispanimon jo monta kertaa tutuksi tullut Maku IPAhan oli jo syntyessään huipputuote ja jotain, mitä ei siihen aikaan Suomessa ihan liiaksi asti oltu harrastettu. Pätevä tuote se on edelleenkin ja senpä vuoksi lähdin suurella mielenkiinnolla testaamaan myös tämän länsirannikon suuntaan kumartavan kokonaisuuden. Ja kyllähän se vaan toimii!
Amerikan länsirannikon olutperinteitä kunnioittava gluteeniton West Coast IPA on maukkaan katkera ja sitruksinen olut, joka maistuu paikasta riippumatta.
Maku West Coast IPA

Meripihkainen, kevyehkön vaahdon nostava olut. Tuoksu on aika varmaa tekoa. Sitrusta, havua, greippiä ja mallasta. Siinä sen nerokkuus kaikessa kokonaisuudessaan.

Maku osuu. Ehkä katkerot voisivat puristaa kovemminkin, mutta kyllähän tuossa jo rehtiä rutistusta moniin tarpeisiin näinkin on. Sitrusta, havuja, lopussa greippiä. Tukena hyvin, muttei liikaa esillä oleva mallasrunko, josta kevyttä keksiä voi seuraksi ammentaa. Ja tämähän toimii ihanalla tapaa!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti