keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

OlutSatama x Panimoyhtiö X Awesome Hazy Boi Summer Session IPA

OlutSatama x Panimoyhtiö X Awesome Hazy Boi Summer Session IPA
 • Tyyli: New England Session IPA
 • Alk.%: 3,8
 • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
 • Muuta: Tiiviissä yhteistyössä OlutSatama
Awesome Hazy Boi. Kevyt, aromaattinen, erittäin kesäinen. OlutSatama ei jäänyt poikkeuskesän edessä laakereilleen makaamaan, vaan on touhunnut olutkentällä aktiivisesti syksyyn tehdyn päätapahtumasiirron tyhjennettyä kesäkalenterit tapahtumajärjestelykiireiden osalta. Olutsatamalaisten uusi Olutkontti palvelee kesän ajan janoista satamakansaa Lutakonaukiolla ja pari omaa oluttakin on keitelty syksyä odotellessa. Sanotun samea Awesome Hazy Boi on näistä ensimmäinen.
Awesome Hazy Boi on täydellinen kesäolut täynnä trooppista hedelmäisyyttä, josta vastaavat trendikäs Sabro, trooppinen Belma sekä sitruksinen vanha tuttu Cascade. Tämä kolmen humalan samea cocktail hurmaa trooppisuudellaan ja kesäisyydellään.
OlutSatama x Panimoyhtiö X Awesome Hazy Boi Summer Session IPA
3,8-prosenttinen, äärimmäisen sessioitava NEIPA on valmistettu paikallisesti Panimoyhtiö X:n kanssa, jonka panimokaupasta kävin myös omat pulloni tuoreeltaan ostamassa. Juhannuksen mökkimaisemat tarjosivatkin hyvät puitteet rauhan, lämmön ja auringon suhteen tämän kesäjuoman maisteluun. Ja ennenkaikkea nautiskeluun. Saatoin myös maistaa yhden jo kotipuutarhan varjoissakin…

X:n puodissa on kesän mittaan tullut vierailtua useampaankin otteeseen ja juhannuksen alla lanseeratun oluen hakukin tapahtui jo vähän kuin vanhasta tottumuksesta. Joku sana tulee aina tekijöidenkin kanssa vaihdettua ja poikkeusajan alaa kurittaneista hankaluuksista huolimatta paikallispanimon toiminta vaikuttaa varsin elinvoimaiselta. Erityisesti mieltä lämmittää erinomaisen kesävehnän eli Hefnerin kova kysyntä, johon panimo pystyy vain vaivoin vastaamaan. Kunhan ehtisivät vähän Hazy Boitakin keittämään myös loppukesää varten.

OlutSatama x Panimoyhtiö X Awesome Hazy Boi Summer Session IPA
Samanlainen, hyvin, hyvin, hyvin runsaan ja kestävän vaahdon nostava olut. Väri on vaalean haalea, perustekemistä lajin parissa siis.

Tuoksu on yllättävän suora, raikkaan sitrushedelmäinen ja kesäinen. Takana on vaaleaa trooppisuutta, mutta melko vähän. Hieman saippuainen, myös parfymaattinen. Mehua ei juurikaan. Avautuessaan aromien rikkaus pääsee todella irti ja viestii paikoin TAP5-tyylisiäkin kaikuja.

Maku toimii. Sitruunaa ja appelsiinin kuorta enemmälti - takana vaaleaa, kuivaa ja aromaattista tropiikin hedelmää. Kesäinen on aina hyvä sana kuvaamaan menoa. Makupuoli on varsin runsas, juotavuus lähes erinomaisella tasolla. Varsin kuiva eli turha makeus ei aromien rymistystä pääse latistamaan. Tuoksussa mainitut TAP5-vibat tuntuvat maussakin, esikuvaansa kevyempinä ja hennompaan runkoon paremmin sovitettuna toki. Tämä menee ikeniin.

Pisteet: 37/50

2 kommenttia:

 1. Tää oli kyl hyvä, varsinkin 5l:n partykegistä tarjoiltuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oispa kunnon kegi. Pitää kyllä hakea jos kesällä joku mökkireissu järjestyy. Hieno olut.

   Poista