perjantai 18. syyskuuta 2020

Karhu Tumma 2,8%

Karhu Tumma 2,8%
  • Tyyli: Tumma Lager
  • Alk.%: 2,8
  • Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg Group), Kerava, Suomi

Taannoinen viikonloppu vierähti mökkimaisemissa syksyisten askareiden, kuten sienireippailun ja puolukkavarvikon sadonkorjuun merkeissä. Ohjelmassa oli myös syyskauden klassikon eli kaalilaatikon nautiskelua ja vähän tuon teeman viitoittamana päätin tarttua lähikaupan hyllystä löytyneeseen Karhu-olueen.

Tumma, vain 2,8-prosenttinen Karhu ei mikään uusi tuote taida olla, mutta alle euron lähtöhintaan tarjolla ollut purnukka ei ole aiemmin suurempaa huomiotani nauttinut. Nyt sen sauma kuitenkin vihdoin koitti ja väittäisinkin, että alkusyksyinen mökki-ilta lienee tälle oluelle se paras, ellei jopa ainoa varteenotettava maisteluvaihtoehto. Myös syyseräilyyn liitetty nuotio makkaroineen kävi kyllä vahvana mielessä. Kaalilaatikon kaveriksi en Karhua kuitenkaan korkannut, vaan jätin maistohetken illemmalle. Jälkikäteen ajateltuna paritus olisi voinut olla ihan toimivakin, joskin kiinteä ruoka-annos olisi ehkä vähän vesitetyn, mutta makean maltaisen oluen yli jyrännytkin.

Karhu Tumma edustaa nallebrändin ”perinteisempää” päätä eli sen valmistuksessa on hyödynnetty ohramaltaiden lisäksi myös OHRAa, eli tärkkelystä ja muita mallastamattomia komponentteja. Luettelosta löytyy myös hapettusmisenestoaine natriumdisulfiitti. Kokonaisuus oli joka tapauksessa odotuksia paremman makuinen, mutta samaan aikaan aika laimea ja hiilihapoiltaan turhan kärkevä.

Karhu Tumma 2,8%

Tummanruskea, hieman punertava ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on aika kiva. Lähinnä limppuisen maltainen, aika makea, mutta siirappisena suht sopuisasti tummaan sävykkyyteen istuen.

Maku on pliisumpi ja etenkin alkuun lähes olematon. Aika eli lämpö tunnetusti avaa makumaailmaa enemmän ja hiljalleen sieltä alkaa jotain löytymäänkin. Kevyttä linjaa myötäillään toki edelleen.

Maut nojaavat tummahkoon, limppuiseen ja sen myötä makeahkoon maltaisuuteen. Itse asiassa aika toimivakin paketti, mutta koska vahvuus on painettu alas hyvin maltillisiin lukemiin, tuntuu kuin makukirjoa olisi samalla laimennettu lisäämällä joukkoon vettä. Paljon. Vesiteoria tosin vesittyy jo suutuntumassa, sillä hiilihapot ovat aika terhakkaalla tasolla. Niihinkin olisi tuota laimennusta ehkä sopinut toivoa, sillä nyt ylipirteä kuplinta ohentaa tunnelmaa entisestään.

Mutta. Ihan hyvää, limppuista menoa mauiltaan turhan vetisessä koostumuksessa? Kutakuinkin näin. Kokonaisuutena kuitenkin odotukset selvästi ylittävä ja vähän jään pohtimaan, pitäisikö se vahvempikin (4,6%) Karhu Tumma ottaa tätä myöten testiin, mikäli tarjonta on muuten samanlaista, mutta ryhdikkäämmässä muodossa?

Syksyisessä mökki-illassa tämän kuitenkin joi sinällään kyllä ihan mukisematta. Isompia elämyksiä hakevan ei kuitenkaan kannata mahdottomia odottaa. Saattaisin ostaa toistekin esimerkiksi syksyiselle eränuotiolle evästelyn kaveriksi. En tosin yhtä purkkia useampaa kerrallaan, enkä vallattoman toistuvasti varmaankaan.

Pisteet: 25/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti