lauantai 5. syyskuuta 2020

Brew By Numbers 55 Double IPA - Ekuanot & Mosaic

Brew By Numbers 55 Double IPA - Ekuanot & Mosaic

  • Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 8,2
  • Panimo: Brew by Numbers, Bermondsey, Lontoo, Englanti
Brew By Numbersia on tullut jostain syystä karsastettua ostoslistalla painmon nimi- ja ehkä vähän etikettipolitiikankin vuoksi. Numerotölkkien edessä kun ei aina suorilta osaa muistella, onko joku soppa jo tullut maistettua ja jos ei olekaan, niin olikos se joku aikalailla sama setti mutta humalat vain eri järjestyksessä*. Helpompi olla siis maistamatta? Niin kai, mutta onko sekään nyt mikään peruste… Ei ole, sillä panimon tasohan on oman suun mukaan ollut erittäinkin hyvä aina, kun sen juomia on välttelystä (lue: päänsisäisestä nurinasta, joka ei oikeasti ole välttelyksi edes konkretisoitunut) huolimatta lasiin kaatunut.

Ekuanottia ja Mosaicia löytyy joka tapauksessa tästä tölkistä löytyy. Double IPA samealla särmällä ja nautintohetkellä ikääkin noin viisi viikkoa. Aika tuoretta siis on. Vahvuutta löytyy 8,2-prosentin verran, mikä on minusta vähän turhankin paljon näille New England -lajin oluille. Vahvuus horjuttaa lopputulosta lähes poikkeuksetta ainakin minun suussani ja maut tuntuvat turhaksi tiivistyvän soljuvan mehukkuuden ja iloisen railakkaan aromaattisuuden sijaan. Ei aina, mutta tartun luottavaisemmin mielin hieman kevyempiin (max 6,5%) putkiloihin NEIPAn osalta.

Brew by Numbersin melko tuore yksilö ei tee havaintoihini poikkeusta, eli turhan  vahvaa menoa, minkä myös maistaa sekä aistii liiankin hyvin.

Our latest DIPA harnesses the bold and complex profiles of Ekuanot and Mosaic hops. The dynamic nature of Mosaic provides a foundation of ripe mango and papaya flavours alongside subtle berry notes, while Ekuanot adds a complex melange of lime and lemon with a touch of bitter eucalyptus. The addition of oats softens the profile, creating a juicy, full-bodied and highly drinkable beer.

*ja hölmönä kuluttajana ajattelen toisen panimon tekeleiden olevan aivan toisistaan poikkeavia, kun niillä on keskenään erilaiset nimet ja etiketit, vaikka yhtälailla niissäkin ne samat sisällöt voisivat kiertää kuin BBNo:llakin voisivat. Plus nykyään ei crafttölkin nimen ja ulkomuodon perusteella pysty sanomaan panimoa, oluttyyliä (joka kyllä usein on sour, NEIPA tai pastrystout) tai mitään muutakaan. Ja ironisesti Brew by Numbersin kohdalla tölkistä taas tunnistaa heti tekijän ja nimestä tyylinkin. Onpas nyt hankalaa nurista johdonmukaisesti kun puhuu itseään pahasti pussiin…

Brew By Numbers 55 Double IPA - Ekuanot & Mosaic

Sameanlainen, mehumaisen keltainen ja runsasvaahtoinen IPA. Tuoksussa hedelmää lähinnä mangon, aprikoosin, papaijan ja erinäisten sitrusten, kuten limen ja sitruunan kuoren, muodossa. Ekuanotin eukalyptus tuo taustalle hauskaa raikkautta, mitä en ilman humaloiden tyyppitietoa ehkä osaisi oikein tunnistaa.

Maku. On aika hyvä. Mutta samalla totean, että vahvuutta on ehkä turhan paljon tyylin optimiin nähden. Pientä alkoholia nimittäin tuntuu alta puskevan.

No, päällä on kuitenkin mangosta, passionista, papaijasta, limestä ja curacaosta puristettua mehusoppaa tropiikin täydeltä. Takana tuota eukalyptusta, lopussa mehun ohella myös kuivahkoa tuntua ja alkoholin lämpöä. Sekin tuntuu makupuolella ajan myötä taittuvan, mutta vahvuuden voi kuitenkin edelleen aistia. Aika hyvä, ei paras. Ei likimainkaan.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti