keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Whiplash x Garage Plausible Deniability DIPA

 

Whiplash x Garage Plausible Deniability DIPA

Whiplashin ja Garagen suuri ja samea kollaboraatio jatkaa varsin NEIPA-oluiden sumentamaa kesäputkea Olutkellarissa. Tämänkin kanssa ollaan siellä omaan suuhun vähän turhankin korkeissa prosenttilukemissa (8,2%), mutta kyllähän puikoissa olevan kaksikon yhteishedelmä piti silti testiin ottaa.

Kyseessä on ensimmäinen Whiplashin isännöimä yhteiskeitto Espanjan trendipanimon kanssa. Tekijöillä on ilmeisen tiiviit välit oluen ulkopuolellakin eikä koko maailmaa koskettanut lockdown estänyt heitä tarttumasta yhteistuumin mäskikauhaan. Poikkeustilahan on tuonut muutoksia mm. eri alojen kokouskäytäntöihin ja näemmä sen kollabokeitonkin voi tekaista etänä Teamsin välityksellä. Garagelaiset ovat toki olleet läheisesti mukana oluen ideoinnissa ja reseptiikan hieromisessa, mutta varsinainen panopäivä suoritettiin heidän osaltaan tietoliikennekanavia pitkin eli luurit päässä Kataloniasta käsin.

Rungossa Whiplashin suosimaa Maris Otteria sekä vehnää ja kauraa. Humalista Columbus ja Simcoe lykättiin whirlpooliin, kun taas Bru-1, Sultana ja Lemondrop aateloivat oluen kuivahumaloinnin (DDH) puolella. Espanjalaisilla taisi ollakin hieman lokoisampi päivä keittohommien suhteen, sillä runsaan humalapommin rungosta yli puolet (siis yli 50%!) koostuu kaura- ja vehnähiutaleista, jotka varmasti tuottivat omia haasteita siivilöinnin suhteen.

Whiplash x Garage Plausible Deniability DIPA

Mehukkaan samea, hedelmäisen keltainen ja riittoisan vaahdon nostava olut. Tuoksu on melko mehevä, odotetun trooppinen. Mandariinia, sitrushedelmiä ja aprikoosista menoa.

Maku on vähän rouheampi. Lämminkin. Eli vahvuus polttelee hieman, muttei liikoja. Aprikoosia, mandariinia, sitrusta ja passionia. Vähän jotain yrttiä ja pyreemäistä mangoa, joka tiivistää makua hieman karheantaen tunnelmaa samalla. Edelleenkään en vakuutu siitä, että NEIPAa kannattaa tehdä imperiaalisena. Hyvää on, mutta vähän tasapainoa silti joudutaan hakemaan. 

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti