keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Shepherd Neame Strong Pale Ale

Shepherd Neame Strong Pale Ale
  • Tyyli: English Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Shepherd Neame, Faversham, Englanti

Sepi Niemen tyylikkään retro etiketti on tullut vastaan kauppareissuilla jo useamman kerran, eikä perinteikkään brittipanimon tunnelmissa ole ennestäänkään ollut valittamisen sijaa. Esimerkiksi heidän hieman runsaampi 1698 Kentish Strong Ale on vakioitunut hämärämpien iltojen illan syventäjäksi ja sen rooli tullee nyt korostumaan entisestään, kun Fuller’sin Golden Pridekin joutui Asahin vientituoteleikkuriin.

Nyt lasissa oleva Strong Pale Ale mahtuu nipin napin kauppavalikoimiin vahvuutensa puolesta ja on ollut aika yleinen näky K-ryhmän suurempien kauppojen valikoimissa. Olutta on valmistettu ensikerran jo jossain vaiheessa vuosien 1825-1855 välisenä aikana, joskin tätä nykyistä olomuotoa on ryyditetty ainakin korvaamalla aikoinaan käytetty East Kent Goldings ainakin osittain modernimmalla Cascadella. Jenkkeilyyn ei makumaailmassa silti mennä, vaan brittityylinen maltillisuus on ja pysyy lopputulemassa. Vaalea mallaspohja, Shepherd Neamelle tyypillinen, peribrittilläinen makumaailma ja tunnelmallisuus tekevät oluesta oivallisen nautittavan.

Shepherd Neame Strong Pale Ale

Olkisen keltainen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hieno. Kypsää brittihedelmää, keksiä, rusinaa ja yrttiä.

Maku on aika runsas ja sitäkin hienompi. Keksimäistä mallasta, yrttistä purentaa ja hieman kuivahedelmäistä, rusinaista tunnelmaa. Ei siis mikään heleä hellekesäale sinällään, mutta menee näin sadekelillä erittäin hienosti. Sepi Niemi taitaa nämä maut.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti