sunnuntai 13. syyskuuta 2020

DEYA Glue

DEYA Glue

Kesäajan NEIPA-hörpöttely on ollut makujen toistuvuudesta huolimatta mukavan opettavaista aikaa. Tai ainakin jossain määrin olutyleissivistävää aikaa. Tai no, riippuu varmaan keneltä kysyy. Joka tapauksessa useampikin hypepanimo on tullut nyt tutuksi ainakin yhden juoman verran eli henkilöstatusta kohottavia tikkejä on kertynyt taskuun alan kehutuimmilta europanimoilta. Kylpylä- ja hevossiittolakaupunkina sekä mäkihyppääjä Eddie Edwardsin synnyinpaikkana tunnetun Cheltenhamin ylpeys DEYA kuuluu näiden kovasti kehuttujen toimijoiden joukkoon.

Nappasinkin Kihoskhista suoraan pari törppöä DEYAn NEIPOja testiin ja näistä summamutikassa tehdyistä valinnoista ensimmäisenä korkattiin Glue, joka on nimetty panimolla hääräävän Reg Freynen lempinimen mukaan. Itseasiassa koko olut on valmistettu Regin eli Gluen syntymäpäivien kunniaksi ja myös tölkin kuvitus esittänee itse päivänsankaria. Samea IPA on kerrotun mukaan kuivahumaloitu hyvin avokätisellä tavalla ja lajikkeiksi on valikoitu Citra, Motueka, Wai-Iti sekä Rakau. Ja hyväähän se tietenkin on, vaikka hieman enemmän ehkä odotinkin.

DEYA Glue

Vaaleankeltainen, samea ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on sitrusvetoinen, kevyemmin vaalean hedelmäinen. Sitrushedelmistä löytyy pirteän sitruunan lisäksi greipin ja limen kuorta sekä jotain curacaon tyyppistä menoa. Aika hyvä. Ei kovin juicy kuitenkaan.

Maku on kiva. Tosi raikas ja sitruksisen pirskahteleva. Mehukkaaksi en alkuun tohdi kuvailla, mutta kun koko törpön saa lasiin mahdutettua, alkaa mehukasta muhevuutta löytymään. Ei hurjimmissa määrin, mutta selvästi kumminkin. Edelleen sitrus eri variaatioineen pääosassa ja niissä mennään oikeastaan juurikin tuoksun mukaan. Sen rinnalle tulee tölkin pohjalta myös tuoksua runsaampaa aprikoosia, mangoa ja ananasta.

Myönnän, että olin aluksi aika pettynyt, mutta makujen löytyessä huomaan nauttivani tästä kovastikin. Ei kauden kärkitulos kuitenkaan, mutta jatkoon kyllä helposti.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti