lauantai 26. joulukuuta 2020

Olarin All City New England IPA

Olarin All City New England IPA

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olarin Panimo, Espoo, Suomi

Olarin Panimokin kokeili joulun alla tölkityksen taikavoimaa ja laittoi kolme ensimmäistä tölkkioluttaan näytteille. Ilmeisen innoissaan panimon väki aiheesta on, sillä mobiilitölkitys on kai saamassa myös jatkoa. Sehän ei ole lainkaan pölhömpi idea, sillä itsekin suosin mielummin tölkkipakkausta etenkin modernimman humalapään tuotteiden kohdalla. Ja niitähän olarilaisetkin taiten paljon valmistavatkin. ”Kannatan!” kuuluu siis allekirjoittaneen kysymätön mielipide tölkityssuunnitelmien jatkolle.

NEIPAstahan se läpikäynti piti tietenkin aloittaa ja kyllähän se varsin kunnollista tavaraa vaikutti olevan. Olarilla lienee tämän maan katu-uskottavin label-ilme ja itseeni tuo sopivan old school street look vetoaa kyllä kovasti.

All City myös levittäytyy graffitin lailla pitkin kaupunkia eli kyseessä on panimon ensimmäinen kauppavahva NEIPA. ”Ylikypsän överin hedelmäisestä” tunnelmasta vastaavat Lotus-, Amarillo- ja Citra -lajikkeet, eikä juomaa aromien tahi sameuden puutteesta voi moittiakaan. Todella freesiä ja toimivaa menoa tölkin alusta loppuun.

Olarin All City New England IPA

Mehumaisen samea, hyvin keltainen ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on kivan sitruksinen, trooppinen ja raikas. Ei valittamisen sijaa.

Maku nojaa tuoksuun. Varsin trooppinen, mangoinen, aprikoosinen ja sitruksinen. Jälkimaussa hieman greippiä, aromaattista sitruksen kuorta ja kepeää parfymaattisuuttakin. Ai että, pirteä ja toimiva. Mainiota tekemistä olarilaisilta.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti