keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Mallaskosken Barley Wine

Mallaskosken Barley Wine

Mallaskosken jyhkeämmän pään oluita tulee tarjolle aina aika-ajoin. Taso on ollut korkea ja minulta löytyy kellarista muutama yksilö, joita en yksinkertaisesti ole vielä hennonut edes korkata. 

Tämä, kehutun Barley Winen vuoden 2020 painos, pääsi muiden mallaskoskelaisten tapaan myös Alkon hyllyyn. Olut on alkujaan kehitelty yhdessä maistilalaisten kanssa syksyllä 2019 ja siitä on tehty aiemmin myös tynnyrikypsytetty versio, Kronos Rum Barrel Aged Barley Wine, jota oli tarjolla ainakin vuoden takaisilla Lakeuden Panimojuhlilla.

Calypsolla humaloidun (80 EBU) oluen rungosta löytyy Pilsner Zero-, Golden Promise- ja Red Active -maltaita. Lopputulemana onkin muhkea, elegantti ja lämminhenkinen ohraviini, jonka äärellä viettää talvi-iltaa oikein mielellään.

Mallaskosken Barley Wine
Punakahko, kastanjanruskea olut kepeähköllä vaahdolla. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, kevyesti paahtuneen siirappinen, rusinainen ja lämmin. Aika runsas vaikutelma. 

Maku on ihana. Rusinaisen kypsä, kuivatun hedelmäinen ja kevyesti paahtuneen siirappinen. Lämpöä löytyy, mutta myös syvyyttä. Mausteisuus kuivattaa tuntua hieman, lopusta löytyy mukavaa purevuutta. Mainio ohraviini.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti