tiistai 22. joulukuuta 2020

Maku Joulu IPA


Maku Joulu IPA
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Maku-pukki toimitti joulun kunniaksi oman kuusikkonsa näytille. Eipä liennyt kahta sanaa siitä, millä oluella tutustuminen oli syytä aloittaa. Eletäänhän tässä jo vakaata joulunalusaikaa, joten aiemmilta vuosilta tuttu kauppatuote Joulu IPA sai luvan aloittaa tunnelman nostatuksen. Joulu IPAa ei olekaan vielä tullut Olutkellarin sivuille nostettua, vaikka pari purkillista sitä on menneinä vuosina tullut hörpittyä.

Vienna- ja Cara Pale -maltainen runko antaa oluella mukavan ryhdikkään tuen, mutta pääpaino pysyy perustellusti Centennialin ja Cascaden suloisissa humalsävelmissä. Rehti, hieman maltainen jenkki-IPA onkin varsin toimiva pari monelle jouluruoalle. Meidän kalapöytään se ei ehkä aivan istuvin silti ole, mutta kelpaa kyllä askareiden sivussakin nautittavaksi erittäin hienosti.

Maku Joulu IPA

Kaunis, runsasvaahtoinen IPA. Tuoksu on runsas ja humalan täyteinen. Sitrusta, havua, appelsiininkuorta ja muuta kevyempää hedelmäisyyttä.

Maku jatkuu tuoksun kaltaisena. Erittäin raikas ja monipuolisen hedelmäinen. Sitrus, kevyt greippi, appelsiinin raastettu kuori, havuisuus yhtyy miedompaan hedelmäisyyteen. Mallas tukee humalpoljentoa mukavalla runsaudella, muttei silti ryhdy suotta isottelemaan. Ponteva IPA, jossa kieltämättä on hyvää talvivibaa.

Pisteet: 36/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti