sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Equilibrium dHop5

Equilibrium dHop5

  •  Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,5
  • Panimo:  Equilibrium Brewery, Middletown, New York, USA

Middletownissa, New Yorkin pohjoispuolella toimiva Equilibrium on taas yksi niitä kovin kehuttuja jenkkipanimoita, jonka oluita on lakki kourassa odoteltu pohjolaankin saapuviksi. Koronan tukkimat Ameriikan markkinat ovat tänä vuonna näitä herkkupaloja sitten Eurooppaankin vihdoin sysänneet ja syksyllä näitä mainosti kovasti saapuneeksi ainakin Pienen väki.

Koska kyseessä on kuitenkin reilusti kaupparajaa ylittävää kamaa, jäi oljenkorrekseni tällä kertaa tanskalainen verkkokauppa. Pari törpöllistä 4,25:n keskiarvolla Untapddissa huitelevan panimon oluita sain haaviini kalasteltua ja kyllähän nämä merimatkankin jälkeen vielä aika mehevässä ryhdissä olivat.

dHop5 on osa panimon numerohumalasarjaa. 8,5-prosenttinen, samea Double IPA on humaloitu Citralla ja Galaxylla. Se on ylösskaalattu versio panimon suositusta Fractal IPAsta ja aika överi tapaus, mitä tropiikin kutsuhuutoon tulee. Joulun alla nautittu tölkki on toki sinetöity lokakuun lopulla, eli kivan raikkaassa kuosissa näitäkin pöytäänsä saa. Toki oluen vahvuus tuo mukanaan potentiaalisia tasapainon horjutustekijöitä, mutta sekin on ostopään tietoinen riski, jonka olen valmis silloin tällöin ottamaan.

Ja hyvinhän tämä tuntuu toimivan. Runsaan mehukas ja hedelmärikas kokonaisuus vaikuttaa varsin pätevältä, eikä vahvuuskaan tunnelmaa pääse isommin horjuttamaan. Ehkä vähän tiivistymistä ja hienoista raskautumista isojen makujen runsauden myötä ilmoilla on, mutta kyllä tämä herkuttelun puolelle silti menee.

Equilibrium dHop5

Mehumaisen samea, hedelmäisen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on erittäin hedelmäinen, todella mehukas ja tuo mieleen hedelmäsalaatin. Passion, päärynä, aprikoosi ja mango puskee esiin voimalla, sitrusmaisempi puoli ilmenee enemmän aromaattisena, tuoreraastetun kuorisena lisäsävynä.

Makukin kaartaa hotelliaamiaisen hedelmäsalaatin äärelle. Hyvin hedelmälihaisa tapaus. Mango, aprikoosi, ananas ja passion ovat mehevimmillään. Sitrustakin löytyy, mutta enemmän siellä kevyesti purevalla puolella. Toki aromaattisenakin sävynä löytyy.  On varsin mehevä, paikoin ehkä vähän raskas ja pohjustuksessa todetulla tapaa tiivistunnelmainen. Oluen vahvuus tuntuu, mutta alkoholi ei maistu. Mehevyyden myötä tuotteen kovat kehut on kyllä helppo allekirjoittaa.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti