keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Equilibrium x Other Half Space Dream Lab

Equilibrium x Other Half Space Dream Lab

Toinen Equilibriumin tölkki sisältääkin sitten kahden harrastajien noteeraaman panimon kollabon, Space Dream Lab Double IPAn. Olut on osa middletownlaisten Dream Lab -olutsarjaa ja mukana menossa on newyorkilaispanimo Other Half. Kollabon kerrotaan olevan Equilibriumin tuhdeimmin kuivahumaloitu olut koskaan ja sen sanotaankin nauttineen rehdistä kuivahumalakylvystä ennen tölkitystä. Oluelle runsaan hedelmäisen ja mehuisan olemuksen takaavat avokätisesti hyödynnetyt Galaxy- ja Citra -humalat.

Space Dream Lab on dHop5:n tapaan sinne kahdeksikon tuntumaan vahvuudessaan kurottava Double IPA, joka vähän jo tuntuu kaatuvan omaan ylivertaisuuteensa. Se ei onnistu nousemaan dHop5:n tasolla, vaikkei siitä kyllä kamalasti jääkään. Tuoreuden suhteen ollaan vielä ihan selvillä vesillä, sillä lokakuun lopulla tämäkin näkyy tölkitetyn ja olut on nautittu noin viikko ennen joulua.

Equilibrium x Other Half Space Dream Lab

Samean muheva, hedelmälihaisan sakea ja runsaan keltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu sukeltaa syvälle hedelmäpyreeseen. Mangoa, passionia ja appelsiinia, hieman ananasta ja luonnollisesti sitrustakin.

Maku jatkaa saman sopan äärellä. Syvää tropiikin hedelmäpyrettä, ehkä jo vähän raskaassakin olemuksessa, mutta hyvin nautinnollisessa kuvassa silti. Sitrus piristää, appelsiinin kuoren tukiessa tunnelmaa. Mainio, muttei ehkä maailman mainion runsaasta hypestä huolimatta. Kevyemmästä paketista irtoaisi varmasti enemmän iloisuutta, nyt meno on vähän turhan tuhtia, mikä painaa runsautta oman painonsa alla.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti