keskiviikko 16. joulukuuta 2020

ETKO Koji Blue

ETKO Koji Blue

  • Tyyli: Session Pastry Stout
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

ETKOlta tuli jo joku hetki sitten vastaan tälläinen sessioitavampi pastry stout. Lajin kantaversiot eivät allekirjoittaneen suosikkeihin oikein ole istuneet, mutta ajattelin kiinnostuksen myötä testata, kuinka jälkiruokalaji saadaan toimimaan kauppavahvana. Yleensähän nämä huitelevat siellä kaksinumeroissa lukemissa ja romaaninmittaisissa mausteainekirjoissa.

On sitä listaa Kojinkin tuoteselosteeseen saatu tulosteltua. Ohra- ja kauramallas ovat sitä ihan peruskauraa, mutta mausteiksi on koostettu pala jos toinenkin mustikkapyreestä, sokerista, kookoshiutaleista, misotahnasta ja vaniljasta leivottua sekoitusta. Mutta lopputulemahan on aika maistuva, vaikka toista tölkkiä en ehkä ostamaan lähtisikään. Laji sinällään kun ei ominta alaa ole.

ETKO Koji Blue
Tummanruskea, ruskeahkon, mutta myös hieman punakan vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvä ja voimakas. Paahtunutta maltaisuutta, suklaata ja paahtunutta kookosta. Aika mainio. Vähän karamellinenkin. Hattarakin käy mielessä.

Maku on erilainen. Edelleen hyvä, edelleen aika runsaskin. Rungosta ehkä huomaa, että normaalia pastrystoutvahvuutta ei nyt tunnusteta, mutta kiva tausta tähän vahvuuteen on siitä huolimatta saatu.

Makupuolella esiin nousee paahtunut maltaisuus, paahdettu kookos ja karamellisuus, mutta myös mustikkainen taustavire löytyy yllättävänkin selkeänä. Jälkimaussa on myös vaniljaa. Varsin hyvää. Kauppavahvaksi edustajaksi erittäin pätevä suoritus.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti