sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Panimoyhtiö X Jaman BBA Wheat Wine

Panimoyhtiö X Jaman BBA Wheat Wine

  • Tyyli: Wheat Wine
  • Alk.%: 11,5
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä. Suomi

Panimoyhtiö X:n jyhkeä syysuutuustrio oli sen verran runsasprosenttista tavaraa, ettei kolmikkoa tohtinut ihan peräjälkeen lähteä tiputtelemaan. Vähän olisi kyllä tehnyt mieli laittaa Jaman-vehnäviinin kaksi eri versiota rinnakkain ja ihmetellä ääneen, mitä Heaven Hill -tynnyröinti saa aikaan vaalean tyylikkäässä, aika ronskissa oluessa.

Rinnakkain kokeilemattakin tohdin toki todeta, että paljonhan se saa. Aikaan siis. Siinä missä Jamanin tynnyröimätön perusversio jäi hieman toiveita karummaksi, joskin hyvin toimivaksi lämmikkeeksi, nousee heavenhillotettu BBA-versio jo varsin mainioiden oluiden kastiin. Kokonaisuus on edelleen hyvin lämmittävä, tiettyä rouheuttakin sisältävä, mutta tarjoaa myös tasapainoisempaa runsautta kuin tynnyrin rauhasta ammentaen. Vaniljaa, valkoviinimäisyyttä, hennon hunajaista tunnelmaa. Omassa suussa makukirjo tiivistyy jopa tokaj-viinin suuntaan. Aika näyttää, mitä kaikkea aika tuo kaksikkoon tullessaan. Jätin nimittäin varastoon pullot kumpaakin odottelemaan…

Wheat wine, tuo muukalainen, joka sieppaa makunystyrät mennessään. Tuhti, hunajaisen karamellinen ja valkoviinimäinen olut, joka on kuin vieraalta planeetalta. Nauti siemauksin ratkoessasi universumin saloja. Bourbon -tynnyröity versio.

Panimoyhtiö X Jaman BBA Wheat Wine

Vaaleanlainen, sameahko ja hieman hitaanlaisesti valuva olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on alkuun pääosin vaniljainen, alta luvatun pyöreän hunajainen. Lämpö nostaa mukaan kevyttä valkoviinimäisyyttä ja hieman runsaampaa mausteisuutta. Aika tyylikäs.

Maku nojaa tuoksun teeseihin, mutta on syvempi ja monipuolisempi. Vaniljainen bourbon hallitsee makukuvaa, mutta mukana on myös hunajaista pehmeyttä sekä luvattua valkoviinimäisyyttä. Itseasiassa tuosta kaksikosta tulee mieleen kevyt tokajiviinimäisyys. Sen alle nuo ehkä niputtaisinkin. Mausteisuutta, alkoholin lämpöä, kevyttä hedelmäisyyttä. Aika jyhkeä ja tyylikäs. Tykkään normiversiota enemmän. 

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti