torstai 21. tammikuuta 2021

Orava Hoppy Roller German Sermon

Orava Hoppy Roller German Sermon

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,9
  • Panimo: Orava Brewing, Turku, Suomi

Oravan oman panimon tuotantoa ei olekaan vielä tullut testattua. Sen verran jänniä limppariberliinereitä ja mojitomitäleitä tuntuu tuo turkulaisten kauppatarjonta pääosin olevan, ettei näistä ihan uusimmista jälkkärimakumaailmoista ulosjääräytynyt horisija ole lähtenyt itseään kiusamaan. Sitten vastaan rullaluisteli tämä saksalaisversioitu Hoppy Roller ja alettiin olemaan enemmän makuasioiden äärellä.

Hoppy Rolleristahan on ollut olemassa myös sameaa Mosaic-Simcoe-Chinook -linjaa tunnustava versio, mutta Hiisin ulosmyyntikaappiin oli nostettu kutkuttavan erilainen Mandarina Bavarialla, Hüll Melonilla ja Hallertau Blancilla humaloitu German Sermon -edition. Alkuun tuo saksalaiskaarti vähän karhensi makuhermoilla, mutta juonen sulautuessa ajan myötä yhteen vakuutuin olevani varsin mainion ja vähän viinimäisiäkin piirteitä tarjoilevan humalailoittelun äärellä.

Orava Hoppy Roller German Sermon

Utuinen, vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on veikeä. Se tuo mieleen hedelmäisen valkoviinin ja on muutenkin rypälemäinen. Karviaiset, ei-makea ananas ja kevyt sitrus tulevat myös mieleen.

Maku on myös aika omalaatuinen. Aika kärkäs ja pistävä, edelleen valkoviinimäisyyden mielikuvasta kiinni pitävä paketti. Hyvin vaaleansävyinen, ei isommin mitään mukana kulkevaa hedelmää tai marjaa korostava kokonaisuus. Jotain melonia, eleetöntä ananasta, sitrusta, vaaleita viinipiirteitä, kevyttä mangoa ja sitruksista ruohoisuutta. Ja todetun kärkäs etenkin alkuun, lopussa napakamman greippinen, tiukan valkkarimainen. Aika hauska, erilainen Pale Ale. Tykkäsin erilaisesta makutarjonnasta.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti