maanantai 11. tammikuuta 2021

Northern Monk Transient

Northern Monk Transient

Northern Monkin samea Transiet on varsin maistuva lisä panimon core-tuotteiden sarjaan. Vahvasti Strata-vetoinen olut on kylvetetty kohtalaisella kuivahumala-annoksella (20g/l), mikä ei jää huomaamatta. Stratan näytöstä tuetaan vähän lähteestä riippuen joko Citralla tai Mosaicilla – liekö siinä sitten eräkohtaista vaihtelua tai jotain. No, eloa on ilmeisesti eräkohtaisessa vahvuudessakin ja tämä Kihoskhista napattu purkki edustaa aika optimaalista seitsenprosenttista näkymystä.

Olut on joka tapauksessa erittäin hyvin panimon vahvaa linjaa tukeva, laadukas ja erittäin maistuva paketti. Leedsiläisten taso on ja pysyy ihailtavan kovana. Ja vaikkei jokaista heidän oluttaan ehkä enää tule ostoskoriin tarjonnan kasvaessa kannettuakaan, ei ostopäätöksiä ole tarvinnut lähteä katumaan. Kovaa on tekeminen.

Northern Monk Transient

Samea, hedelmäisen keltainen ja kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on hyvä. Tutun hedelmäinen, kutsuva ja runsaanlainen. Aprikoosi, sitrus, kevyt greippisyys ja kiivi nousevat omaan mieleen vahvimmin.

Maku puoltaa tuoksun huomioita. Passion, mango, sitrushedelmät, ananas ja kiivi täyttyvät suun. Takaa puskee myös Stratan hamppu, mitä ei näin vahvasti ole aiemmin vielä ko. lajikkeen kohdalla tullut vastaan. Laadukasta tekemistä Northern Mokilta.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti