perjantai 1. tammikuuta 2021

Kotiolut: Vehniän Passionhedelmä Pale Ale

Vehniän Passionhedelmä Pale Ale

Mitä hedelmä sanoi lentokentän turvatarkastuksessa? Passion.. 

Mikko diilasi taas kassillisen Vehniän Sahtipanimon kotioluita maistoon. Vaihtopaikkana toimi tuttuun tapaan eräs laitakaupungin parkkiluola, vaikka ihan rehdillä asialla tälläkin kertaa oltiin. Ensimmäiseksi minua kehotettiin tutustumaan passionhedelmäuutteella maustettuun Pale Aleen.

Vic Secretillä ja Dr. Rudilla humaloitu olut on käynyt noin kuusiprosenttiseksi. Sen rungosta löytyy Pilsner-, Cara Munich-, Cara Amber- sekä Cara Pils -maltaita. Mainittua hedelmäuutetta on annosteltu hieman ohjeistusta maltillisemmin, mutta maistokokemuksen perusteella sekin vaikuttaa ns. ihan riittävältä määrältä. On meinaan aika päällekäyvä passionkyyti tarjolla, mikä vaikuttaa vähän jo oluen koossapysymiseenkin. 

Ohjeessa sanottiin annosteeksi 50ml/23l olutta, mutta Vehniällä on onneksi sorvattu lukemaa selvästi alemmas (25ml/45l). Aika thickiä tavaraa olisi tuo täysmääräinen annos varmasti tarjoillut. Mutta hauska aloitus, missä vähän reilummin sitä tuttua kokeilunhalua, mitä kyläpanimolta aika ajoin on lasiin päätynytkin.

Vehniän Passionhedelmä Pale Ale

Kauniin keltainen, runsasvaahtoinen olut. Kaunis. Tuoksu on runsas ja rönsyilevän hedelmäinen. Tulee joku ei-perus-Jaffakin mieleen. Passion Jaffa? Sellainen jos olisi, tältä se tuoksuisi.

Maku on kulmikkaampi, joskin hyvin, hyvin passionin täyteinen. Sitrusta, muutakin trooppisuutta ja jälkimaussa hyvin kypsää ja mehevää passionin sekä ananaksen yhdistelmää. Passionlisä lyö vähän jo ylikin, mistä tulee hieman pesuaineinenkin aromi mieleen. Ei niin horjumaton tuote, kuin vehniäläisiltä yleensä, mutta ainakin sisältö antaa sitä mitä korkin teksti lupaa: passionin täyteistä Pale Alea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti