keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Linden Pils

Linden Pils

Raumalaisen Lindenin oluita ei olekaan vähään aikaan tullut maisteltua, mutta asiaan saatiin muutos, kun kävin taannoin lounaalla Hiisin taproomissa. Pakkohan se oli nimittäin myös hanahuoneen ulosmyyntikaapinkin antia tutkia ja kun Hermanni erikseen tätä maamme länsirannikolta saapunutta Pilsiä kerran kehaisi, lähti se mukisematta mukaan.

Linden Pils on 5,2-prosenttinen, puhtaasti Pilsner-maltaiden varaan nostettu saksalaistyylinen Pils. Humaliksi juomaan on valittu Hercules- ja Saaz -lajikkeet, hiivana toimii W34/70 ja katkerot puree 35 EBUn voimalla.

Olut on ollut markkinoilla jo vuoden päivät, mutta tarina kertoo, että sen kehitysprosessi on kestänyt vähintään yhtä pitkään. Useiden koekeittojen ja viilausten jälkeen panimolla oli esittää valmis ja huolella viimeistelty olut. Ilmeisen pidettykin, enkä näin ensimaiston perusteella kyllä ihmettele. Arvostan myös sitä, ettei jakeluun ole haluttu päästää keskeneräistä tekelettä, vaan koevedokset ovat pysyneet sisäisinä koevedoksina. Kyllähän kelpaa ja harmittaa, ettei ole aiemmin tullut tartuttua.


Linden Pils

Vaalea, hieman utuava ja valkeavaahtoinen Pils on valokuvaansa kirkkaampi. Napakka tuoksu tarjoilee jaloa ruohoisuutta, humalten kukkaisuutta ja rönsyilemätöntä, puhdaslinjaista hedelmäisyyttä. Mallasta on, mutta sopivan kevyesti.

Maku puraisee tuoksun tapaan. Ruohoinen, vehreä ja napakka ote halkoo vaaleaa, kevyttä mutta riittoisaa mallaspetiä. Hyvin raikas ja virtaviivainen, kevyen kukkea ja mallasotteeltaan kepeän vaalea. Ei haparointia. Rehtiä tekemistä. Oivallinen ja rapea Pils!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti