maanantai 14. helmikuuta 2022

Waahto Wehnä Bavaria Wheat

Waahto Wehnä Bavaria Wheat

Sawonlinnalaispanimon kesäsesongin oluisiin kuuluva Wehnä Bavaria Wheat oli jäänyt jääkaappiin odottelemaan korkkaamistaan. Ennen ensilumia se tulikin jo maisteltua, mutta unohtui vähän muissa kiireissä saatella julki. Baijerin alueelta inspiraationsa saava vehnäolut on humaloitu Sorachi Acella ja Bobekilla.

Vehnähän on oivallinen olutjuoma, josta pidän itsekin varsin paljon. Waahdon menosta jää kuitenkin uupumaan sitä runsautta ja makujen voimakkuutta, mitä wehniltä yleensä itse kaipaan. Turhan kepoinen paketti minun makuun. Pitää testata uusiksi ensi kesänä, turha odottelukin on voinut jo pulloon jonkin verran vaikuttaa, vaikkei se ehkä koko tarinaa selitäkään.

Bavarian Wehnä on saanut inspiraationsa Baijerin alueen perinteisistä vehnäoluista. Maultaan kevyen raikas, aromiltaan miellyttävän makea ja aavistuksen banaaninen. Väriltään kirkas ja kullankeltainen.

Waahto Wehnä Bavaria Wheat

Vaaleahkon keltainen, hieman samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on hieman makea, banaaninen ja vehnämaltainen. Mausteisuutta, kevyttä yrttisyyttä.

Maultaan ihan hyvä, hedelmäinen ja kevyen banaaninen. Maltaan makeutta, lopussa mausteisuutta ja pientä yrttisyyden tuntua. Tuntumaltaan aika kepeän oloinen, mauiltaan kuitenkin runsaampi. Leveyttä kuitenkin jään kaipaamaan, niin makujen kuin rungonkin puolelle.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti