tiistai 1. helmikuuta 2022

RPS Theory of Hoppyness IPA

RPS Theory of Hoppyness IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,3
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Humalatouhujen teoriaa meille tarjoilee hienon brändiuudistuksen tehnyt RPS Brewing. Kuopiolaiset laittoivat näytiksi muutamia uuteen kuosiin puettuja tuotteitaan, joiden joukkoon oli lyöttäytynyt myös tämä vastikään Alkoihinkin tiensä raivannut IPA-nautinto.

Panimon Indie Pale Alesta olen pitänyt varsin kovasti läpi sen tuotantohistorian, joten otinkin tämän hieman rungokkaamman IPA-uutuuden maisteluun hyvin suurella mielenkiinnolla. Olisin varmaan hakenut sen Alkostakin jossain vaiheessa testiin, jahka pitkäripaisen nurkille joskus asiaa olisi tullut.

Oluen kantavina teeseinä toimii Loralin, Simcoen, Taluksen ja Nelson Sauvinin muotoilema monisyinen humalten tanssi, ohran, vehnän sekä kauran varaan nostettu 6,3-prosenttinen runko sekä 49 IBUn voimakkuuteen yltyvä katkerolukema. Monipuolinen, suussa mukavan muhkea ja sopivasti hazy-etuliitteisenkin maailmankatsomuksen näkymyksiä täyttävä, samaan aikaan vähän westcoustimpaakin särmää esittelevä kokonaisuus. Näistä minä tykkään.

"They say theory first. Practice later. We wanted to give our helping hand. So here you go - a manual to Hoppyness. Now you can put your learning to practice."


RPS Theory of Hoppyness IPA

Kullankeltainen, kauniin vaahdon nostava, kevyen utuava olut. Tuoksu on sitrusvetoinen, kukkainen ja trooppisen hedelmäinen. Havua ja kevyttä ruohoisuutta löytyy myös. Runsas ja aromirikas tuoksu kietoo mukaansa.

Maku on hyvin runsas ja solidinkin oloinen näihin vahvuuksiin. Mallasta ei niinkään, mutta kypsää tropiikin hedelmää, kukkaisuutta ja havuakin löytyy sitäkin enemmän. Sitrusta, ruohoisuutta ja kohtalaista katkeroa.  Jossain määrin vaaleaa marjaisuutta, kenties viinimarjaa tai jotain vastaavaa. Menossa on myös mukavaa humalöljyistäkin tuntua. Vähän kuin hillitymmin katkeran länsi- ja sumurannikoiden kohtaaminen lasissa. Oikein hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti