lauantai 26. helmikuuta 2022

1000 Lakes Pahalampi Pale Ale

1000 Lakes Pahalampi Pale Ale

1000 Lakesin hampunsiemenillä maustettu pale ale lähti mukaan samoilla eväillä ryyditetyn Kollinkaarre Brown Alen kanssa. Tummanpuhuvaan olueen nuo pienet makusiemenet toivat erittäinkin hyvää lisäarvoa ja aika veikeä tämä vaaleampi Pahalampikin niiden myötä on.

Kollinkaarre oli kuitenkin enemmän omaan makuun, mutta jotain kiehtovaa myös tämän Citran ja Simcoen myötä korostetun oluen taustalta tuntuu löytyvän. Pahalampihan ei ole mikään upouusi tapaus, vaan siitä näkyi salakuvia jo reilu vuosi sitten. Myyntiin se taisi ainakin isommin tulla vasta pullotusvehkeiden ja isomman laitteiston myötä tässä talven aikaan. Ihan hetki sitten siis.

Oluiden nimet mukailevat kotomaan vesistöjä ja tällä kertaa nimen perässä on pysytty Jääskelän omilla tiluksilla. Pahalammella olen kertaalleen itsekin käynyt, mutta tuosta talvireippailusta jäi vähän sellainen kuva, että kosteikkoa on paha lammeksi nimittää, mutta talvikeli voi tehdä myös tepposensa.  Maastokartta kyllä tukisi tätä muistikuvaa, vaikka pari pikkusiltaa talvipoluilla ylitettiinkin. Paha sanoa, pitäisi käydä uudemman kerran kesäaikaan. Mutta nautitaan nyt oluesta ensin.

Hampulla maustettu, hedelmäinen ja mausteinen Pale Ale. Hampunsiemen tekee Pahalammesta ainutlaatuisen kokemuksen, jota et halua jättää väliin! Tämä on 1000 Lakes Distilleryn ensimmäinen olut, josta olemme edelleen todella ylpeitä. Onhan se pahuksen hyvä olut hyvässä seurassa nautittavaksi. Jos haluat löytää lammen, josta nimi on lähtöisin, tule vierailemaan tiluksillamme!
1000 Lakes Pahalampi Pale Ale

Kullankeltainen, kirkas ja valkeavaahtoinen olut. Ensinuuhkaisu tuo mieleen hieman hedelmäisen pilsin. Tosi raikas, kepeä ja suoraviivainen tuo nenätuntuma nimittäin on. Tarkempi tarkastelu nostaa esiin sitruksisempaa tuntua ja kevyttä yrttisyyttä.

Maku on tuoksun tapaan hyvin kepeärunkoinen ja suoraviivaisen raikas. Kevyttä hedelmää, runsaampaa sitrusta ja lopussa myös vehreää yrttisyyttä, johon hampunsiemen tuo veikeän lisävivahteen. Hankala kuvata osuvasti, mutta napakkuutta se ainakin jälkimakuun tuo. Toimii hyvin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti