tiistai 22. helmikuuta 2022

Maku Imperial Stout – Bourbon Barrel Aged

Maku Imperial Stout – Bourbon Barrel Aged

  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,0
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun tymäkämmän pään näytteistä löytyi myös Imperial Stoutin BBA-versio, jonka kohdalla olen elänyt siinä käsityksessä, että olut olisi muhinut Heaven Hillin käyttämissä astioissa. Bourbonia kumminkin, fo’sho. Oluen aussirommitettu kaverushan toimi omaan pirtaan hienosti, eikä pöllömpi ole jenkitettykään tapaus. Tynnyrin läsnäolemus jää vain turhan kepoiselle tasolle ja kaipaisi puisessa astiassa vietetyn ajan korostuneempaa esiintuomista.

Ihan mukavaa myöhäisillan siemailtavaa, mutta aussinäkemys vei tällä kertaa pelin melko selvästi.


Maku Imperial Stout – Bourbon Barrel Aged

Mustanpuhuva olut kevyellä, vaaleanruskealla vaahdolla. Tuoksu on runsas, paahtuneen maltainen, hieman suklainen ja vaniljainen. Lämpöä, bourbonin henkeä.

Maku on hyvä, jokseenkin samettinen ja runsas, paikoin toki kärkevämpikin. Paahtunut maltaisuus, tumma limppuisuus, suklaisuus ja vanilja toimivat kauniisti. Jälkimaussa hieman salmiakkisuutta, runsaampaa mokkaisuutta ja suklaata.

Ehkä se runsain tynnyröinnin terä jää kuitenkin tässä tapauksessa saavuttamatta, mikä itseäni jää vähän kalvamaan. Bourbonin läsnäolon kyllä tuntee ja vaniljaa pukkaa mukavasti, mutta selkeämmin sen pitäisi esillä olla. Hyvä imppi, mutta tynnyrivaikutusta ei saada esiin riittävästi etiketin asettamien odotusten täyttämiseksi.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti