maanantai 7. helmikuuta 2022

1000 Lakes Kollinkaarre Brown Ale

1000 Lakes Kollinkaarre Brown Ale

Jääskelässä on päästy tositoimiin isommankin laitteiston kanssa ja tislaamopanimon oluet ovat päässeet jo hyvään levitykseen ainakin lähiseutujen kauppatarjonnassa. Kuulemma jo maakuntarajojen ulkopuoleltakin näitä alkaa paikoin löytymään. Samalla aiempi käsipurkitus on jäänyt historiaan ja oluet löytyvät tätä nykyä pullopakkauksista.

Roine- ja Keski-Kännää -oluet ehdinkin jo testaamaan koelaitteiston pienerien muodossa, joten nappasin kaupasta kaksi vielä kokematonta reseptiä maisteluun. Näistä ensin lasiin päätyi nykyisellään aika harvoin vastaantulevaa oluttyyliä edustava Kollinkaarre. Tämän Brown Alen juonenkäänteenä toimii lähitilalta lähtöisin olevat hampunsiemenet, jotka antavatkin oluen jälkimakuun varsin mukavan lisävivahteen. Muutoin mukavan maltaista pakettia ylevöittää myös rukiin käyttö, jolla on oma sopiva rooli rungon taustavoimana.

Tuotteiden nimet pohjaavat kotimaisten vesistöjen maailmaan ja Brown Alen kylkeen painettu Kollinkaarre sijaitsee Kapeenkosken edustalla Äänekosken ja Suolahden ”rajalla”. Oluen tarkemmaksi tyyliksi panimo kertoo nettisivuillaan Brown IPA, josta löytyykin puristusvoimaa 53 IBU:n verran. Humalparina vaikuttavat Simcoe ja Citra eivät kuitenkaan tee oluesta sitrussävytteistä American Brownia, vaan antavat hampun melko terävällekin läsnäololle varsin hyvin tilaa. Hyvin mielenkiintoinen ja ennenkaikkea maistuva esitys.

1000 Lakes Kollinkaarre Brown Ale

Rusehtava, kevyen utuinen olut. Tuoksu on mukavan runsas, tumman maltainen, paahtuneen leipäinen, rukiinen ja hieman mausteinen.

Makukin on runsas, paahtuneen limppuinen, tumman maltainen ja ehkä hivenen suklainenkin, enemmälti tumman karamellinen. Hienoista siirappisuutta, rukiisuutta ja lopussa jännää, aika voimakasta yrttisyyttä, pähkinää ja mausteisuutta. Lienee hampunsiementen aikaansaannosta, joka sointuu hauskasti yhteen kohtalaisen katkeran, hieman sitrussävyä antavan humaloinnin kanssa. Toimii kyllä hyvin kokonaisuudessa. Maistuva brown ale.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti