keskiviikko 9. helmikuuta 2022

RPS The Lizard NEIPA

RPS The Lizard NEIPA

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

RPS:n lisko-NEIPA täydentää klassista kivi-sakset-paperi -peliä Rillit Huurussa -sarjan hengessä. Sarjassa esiteltyyn pelilaajennukseen kuuluu myös käsimerkki Spock, jonka panimo on tuunannut sourmuotoiseksi mallasjuomaksi. Lizardia olen aiemmin juonut pullopakkauksesta, mutta sekin on päässyt tyylille paremmin sopivaan tölkkimuotoon. Uusi ilme koskee tätäkin tuotetta ja nyt se istuukin ehkä aiempaa paremmin panimon muun core-tuotannon kanssa yksiin.

Vahvuutta kaupparajan verran, humalina Ekuanot ja Simcoe. Katkeropuoli on varsin maltillisella tasolla (12 IBU) ja sameasta rungosta löytyy Pilsner-, Vehnä- ja Caramel-maltaita sekä kaurahiutaleita.

RPS The Lizard NEIPA

Samea, vaaleankeltainen ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hedelmäinen, trooppinen ja sitruksinen. Hieman karheutta, enemmän papaijaa, persimonia ja ananasta.

Maku on hyvä. Aromaattinen trooppisuus omaa myös hienoisen karheaa särmikkyyttä, vaikkei katkeroa niinkään matkassa ole. Sitrusta mukavasti, myös mandariinin kuorta. Papaija, persimon, kevyt passion ja ananas. Mauiltaan runsas ja puhutteleva. Tykkään kyllä kovasti.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti